Çankırı Modern AVM'ye Kavuştu

Geri

Çankırı Modern AVM'ye Kavuştu

11 Ağustos 2011

Belediyemize ait arsaya kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile Yunus Marketler Zinciri tarafından yaptırılan modern AVM’de çok sayıda ulusal marka mağazası ile market, otopark, sinema salonları ve fast foodlar bulunuyor.

Açılış törenine Vali Vekili Haldun Aksalman, Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Fatih Şahin, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Çankırı’da görev yapan üst düzey askeri ve mülki erkan ile Çankırılılar büyük ilgi gösterdi.

Törende konuşan Belediye Başkanımız İrfan Dinç, zorlu ve sıkıntılı bir sürecin sonunda Çankırı’yı böylesine modern ve prestijli bir alışveriş merkezine kavuşturmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Belediyemizin arsası üzerine kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile yapılan Yunus AVM binasının açılış töreni için toplanmış bulunuyoruz.

 

Çankırı ölçeğindeki illerdeki en modern alışveriş merkezi olan bu bina sıradan bir AVM değildir. Üniversitenin gelişi ile birlikte sosyal ve kültürel yapısında da değişime hazırlanan Çankırı’mızda insanlarımıza hem rahat alışveriş imkanı sağlayacak hem de aileleri ile birlikte vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri bir yaşam merkezi olacaktır.

 

Ulusal markalı ürünleri Çankırı’da bulamayan vatandaşlarımız artık aradıkları ürünleri burada bulacak ve alışveriş için Ankara’ya gitmek zorunda kalmayacak. AVM ayrıca Çankırı’da istihdama da ciddi bir katkı sağlıyor. Şu an 150 kişiye, tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde ise 500 kişiye iş imkanı sağlayacak.  Aslında bu açılış üç yıl kadar önce yapılacaktı. Ancak Çankırı’da yaşayan herkesin bildiği gibi bazı çevreler bu çok özel projeyi engellemek için büyük bir mücadele verdiler. Zorlu ve sıkıntılı bir süreç geçirdik. Kat karşılığı verilen bu AVM’ye paralel olarak yunus firmasının belediyemize yapacağı terminal ve pazar yeri inşaatları da gecikmeli olarak tamamlandı. Biz Çankırı’ya böylesi bir prestijli alışveriş ve yaşam merkezi kazandırmaya çalışırken bunu engellemeye çalışanları da hemşehrilerimizin vicdanlarına havale ediyorum.

Ancak buradan hemşehrimiz Yaşar Ayhan ve kardeşlerine, yunus camiasına çok özel bir teşekkür borçlu olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Kendi memleketine yatırım için gelen Yaşar Ayhan ve kardeşleri tüm engellemelere rağmen yılmadılar ve görmüş olduğunuz Çankırı’nın bu en prestijli yapısını hizmete hazır hale getirdiler.

Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve Çankırı halkı adına şükranlarımı sunuyorum”