Çankırı İtfaiyesi Hayat Kurtaran Eğitimden Geçti

Çankırı İtfaiyesi Hayat Kurtaran Eğitimden Geçti

9 Haziran 2022

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün hayat kurtaran eğitimleri devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü eğitmenleri tarafından verilen yüz saatlik eğitime tabi tutulan İtfaiye erleri, teorik ve uygulamalı eğitim görüyor.

Yangınlarda tüp kullanma becerisi kazanma, tüp ile binaya girme, dumanda kapalı ve dar alanda ilerleme, yangında mahsur kalanları kurtarma, sedye bağlama tekniği ile yaralıları çıkarma ile ilgili bilgi alan itfaiyeciler, sahada da uygulama yaptı. Araç kurtarma eğitimlerini başarı ile tamamlayan itfaiyeciler yüz saatlik eğitimin ardından sınavda ter dökecek. Sınavı başarı ile tamamlayan itfaiye erleri ise sertifikalarına kavuşacak.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Çankırı’ya daha iyi hizmet edebilmek ve itfaiyenin bilgilerini tazelemek için eğitim faaliyetlerimiz devam edecek. Yeni İtfaiye hizmet binamız tamamlandıktan sonra teknik donanımımız daha da güçlü hale gelecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.