Çankırı Halkı 15 Temmuz’da Milli İrade Meydanı’nda Toplandı

Geri

Çankırı Halkı 15 Temmuz’da Milli İrade Meydanı’nda Toplandı

15 Temmuz 2022

Çankırı halkı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün altını yıldönümünde aynı alanda toplandı. Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen anma programına binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrağı ile katıldı.

Dedeler mevkiinden başlayan Milli Birlik Yürüyüşü’ne katılan vatandaşlar,  ellerindeki Türk bayrakları ile mehteran takımının çaldığı marşlar eşliğinde Milli İrade Meydanı’na yürüdü. Programa aileler çocukları ile birlikte katıldı. Protokolde Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitçioğlu da yer aldı.

Protokolün ilk konuşmasını yapan Belediye Başkanvekili İsmail Kadri Onat, “Necip milletimiz kadını, erkeği, yaşlısı genci ile  “önce vatan” anlayışı ile tarihe yazdığı destanlara bir yenisini daha ekledi.  Tarih sayfalarına bir göz atın. Ne kadar tek olduğumuzu, biz bize kalıp yettiğimizi göreceksiniz. Öyle bir coğrafyadayız ki; tarihimiz hep gözü bu coğrafyada olanların işgal hamleleri ile dolu. İşte bunun son örneğini altı yıl önce 15 Temmuz’da yine bu coğrafyada, yine bu vatana ve yine biz Türk milletine karşı tarihi hesaplaşmanın güncel kurgusu ile yaşadık. Türk’ün Türk’ten başka dostunun olmadığını hep birlikte bir kez daha tecrübe ettik. Biz her şeyi affedebiliriz, ama ihaneti asla. Bu yüzden; Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti ile yetiştirilmiş, ilim ve fen ile donatılmış gençler yetiştirmek, onları Türk’ün değişmeyen tarih döngüsünü sebep ve sonuçları ile aydınlatmak en önemli sorumluluğumuzdur. Zira 15 Temmuz günü, tarihi, kitap sayfalarından öğrenen, savaş görmemiş neslimiz için önemli bir öğretidir.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ise, "15 Temmuz ihanetinin altıncı seneyi devriyesini idrak etmek üzereyiz. Acılarımız biraz küllenmiş olsa da o gece yaşadıklarımız, yaşadığımız ihanetin boyutu, yaşadığımız ihanete giden süreç ve ihanetin sonuçları hala tüm canlılığıyla hafızalarımızda. Bizlere düşen de 15 Temmuz'u unutturmamak ve gelecek nesillere, gençlerimize, tüm vatandaşlarımıza he daim hatırlatarak, 'Geçmiş geleceğin el feneridir.' şiarı ile geçmişten alınacak dersle gelecekte bu tarz ihanetlere meydan verilmemesi, tedbirli ve uyanık olunması uğruna elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz." dedi.