Çankırı Belediyesinden Kadınlar Gününe Özel Ücretsiz Matine

Geri

Çankırı Belediyesinden Kadınlar Gününe Özel Ücretsiz Matine

8 Mart 2024

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile belediyenin kadın çalışanları kahvaltıda ile bir araya gelen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, açılışını gerçekleştirdiği Kır Düğün Salonu ve Misafirhane’de ilk olarak Çankırı’da yaşayan kadınları ağırladı.

 

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğlence programı ikramlar, hediyeler ve çekilişler ile renklendi. Yerel sanatçıların yer aldığı programa katılan kadınlar gönüllerince eğlendi.

 

Misafirhanenin ilk konuklarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Esen, “Çankırı’nın her noktasındaki hizmetlerimizde hep bir kadın eli vardır. Bir erkeği de başarılı kılan hep bir kadındır, benim arkamda olduğudur. Çankırı’nın üretken kadınları için ilerleyen süreçte meydanımız bittiğinde fuaye alanı oluşturacağız. El becerilerini pazarlama imkânı bulacaklar. Şehrimizin tanıtımında da odak noktası sizlersiniz. İyi ki varsınız.” diye konuştu.

 

Programa katılan tüm kadınları ağırlayan Başkan Esen’in eşi Betül Esen ise yaptığı konuşmada güçlü Türk Kadınına vurgu yaparak “Şu an burada bulunan hemcinslerim, sevgili kadın kardeşlerim,  koca bir tablo gibisiniz. Anne, eş, evlat, iş kadını, ev hanımı, abla, kardeş, unvanı ne olursa olsun, o tablonun bütününe baktığımda gördüğüm tek bir gerçek var; o da Atatürk ve Cumhuriyet kadınları olduğumuzdur. İşte bu güzel gerçek, bizlere kadından önce insan olduğumuzu ve haklarımızı öğretti. Türk kadını olarak bizlere en çok eşitlik ve özgürlük yakıştı. Kadın olarak, Türkiye Cumhuriyetini vatan yapanların arasında yer aldık. Elimiz hamur yoğururken yüreğimizle insanımızın özünü mayaladık. Tarlada döktüğümüz terin aynısını vatan için silah dolu kağnı arabalarını çekerken döktük. Er gibi giyindik, silah kuşandık, düşman üstüne gittik.  “İstiklal göklerdedir!” diyerek kocaman uçakları uçurduk. Saçımızı sevdiklerimize süpürge ederken vatanımıza da ana olduk, Anadolu olduk. Bir memleket türküsü söyledik hep birlikte, içinde Çankırı olan, yaren olan, sevda olan. Memleketimizi hep birlikte kalkındırdık. Yaren, kardeşlik demekti, fikri zikri ne olursa olsun aynı yolda birlikte yürümeyi bilenler demekti. Çankırılı olarak ya da Çankırı’da yaşayan kadınlar olarak bunu yaparken erkeklerin yareni biz olduk. Her işe yüreğimizi, emeğimizi, bilgimizi, tecrübemizi koyduk.” diyerek tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan kadınlar, canlı müzik eşliğinde eğlenerek moral depoladı.