Çankırı Belediyesinden İş Kurma Fikri Olan Girişimci Kadınlara Davet

Geri

Çankırı Belediyesinden İş Kurma Fikri Olan Girişimci Kadınlara Davet

19 Nisan 2022

 

Çankırı Belediyesi,  Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) bünyesinde yürütülen Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile Çankırı’da yaşayan ve iş kurma fikri olan kadınlara kendi işlerinin patronu olma yolunu açıyor. Çankırılı kadınların istihdam ve üretime katılımlarını sağlamak amacı ile girişimci kadınları, toplantıda buluşturuyor.   

21 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenecek toplantıda; iş kurmak isteyen ama finansal sıkıntıları yaşayan girişimci kadınların küçük bir sermayeye ulaşmasını sağlamak amacı ile mikrokredi faaliyetleri ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verilecek.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Ben de varım diyebilen, girişimci ruha sahip güçlü kadınları bu toplantıya bekliyoruz. Kadınlar, hobi olarak uğraştıkları her işin bir anda üreticisi olabilirler. Özellikle dar gelirli girişimcilerimize can suyu olabilecek, onları teşvik edebilecek imkânları göstermeye aracı olmak istiyoruz. Emeğini ekonomik bir faaliyete çevirerek iş sektörüne girecek hanımefendilerin bu toplantıdan kurmayı tasarladıkları işin detaylarını düşünerek ayrılacaklarını umuyorum.” dedi.