Çankırı Belediyesinden Haftanın Özeti

Geri

Çankırı Belediyesinden Haftanın Özeti

26 Mayıs 2023

Çankırı’dan Merhaba

Bugün 26 Mayıs 2023 Cuma

Haftanın Özetinde Öne Çıkanlar ile Birlikteyiz.

 

  1. Türk Mutfağı Haftası’nda Çankırı yemekleri tanıtıldı. Karatekin Parkı’nda düzenlenen etkinlikte Çankırı Belediyesinin girişimleri ile coğrafi işaret ile tescillenen 15 yöresel ürün de yer aldı. Protokolün, vatandaşlara çorba ikram ettiği etkinlikte Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı kaya tuzunu da tescillettiklerinin müjdesini verdi.

 

  1. Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi, kış sezonunu “Kadın Emeği” sergisi ile kapattı. 20 farklı kategoride yapılan el emeği ürünlerin yer aldığı sergi, yoğun ilgi ile karşılandı. Sergi süresince ürün satışı da gerçekleştirildi.

 

  1. Kirazlıdere mevkiinde yapımı devam eden Lojistik ve Destek Merkezinin ikinci etap çalışmalarında sona gelindi. Yapılan iki kapalı depo, Su ve Kanalizasyon ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerine tahsis edilecek.

 

  1. Renkli şemsiyeler, yerini hasır şemsiyelere bıraktı. Üretim odaklı belediyecilik anlayışı ile hizmet veren Çankırı Belediyesi, yukarı çarşı bölgesinde dekoratif olarak takılan şemsiyeleri, her yıl yenileri ile değiştiriyordu. Üretim atölyeleri kuran Belediye, yeni taktığı hasır şemsiyelerin bakım ve onarımını bundan böyle kendi atölyelerinde gerçekleştirecek. Uygulama, ekonomik olarak tasarruf sağlayacak.

 

  1. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Çankırı Milletvekili Pelin Yılık’ın da katıldığı toplantıda mahallelere ilişkin istek, şikâyet ve çözüm önerileri konuşuldu.

 

  1. Borç yapılandırma başvuru süresi bir ay daha uzatıldı. Vatandaşlar, belediyeye olan su, emlak ve kira borçlarını 30 Haziran Cuma mesai bitimine kadar şahsen başvurarak yeniden yapılandırabilecek.

 

  1. Çankırı Belediyesi Herdem Tiyatro Topluluğu, “Eyvah Yine Karıştı” isimli komedi oyunu ile ikinci kez tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Oyun, bu akşam saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenecek.

 

 

Çankırı Belediyesi Haftanın Özetini Sundu.

Tuzumuzla Yemeklerinizi Tatlandırıyor Sanatla da Hayatınızı…

Esen Kalın…