Çankırı Belediyesi Vatandaşı Uyardı

Geri

Çankırı Belediyesi Vatandaşı Uyardı

24 Temmuz 2024

 

“Su, Yaşamdır ve Su Tasarrufu da Yaşamsal Bir Mevzudur”

 

Çankırı Belediyesi, su kullanım alışkanlıklarının değiştirilmesi ve suyun dikkatli kullanılması için uyarılarda bulundu. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

“Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma ve kuraklık, bizim şehrimizin su kaynakları üzerinde de baskıyı arttırmakta ve olumsuz bir süreç yaşatmaktadır. Hemşehrilerimizin de tecrübe ettiği üzere; ülkemizin genelinde olduğu gibi Çankırı’da da son yıllarda geçirdiğimiz her yaz dönemini bir önceki seneden daha sıcak ve kurak yaşamaktayız. Bu sebeple; şehrimizin özellikle yaz aylarında halı yıkama, bağ bahçe ve arazi sulama gibi yanlış kullanımlardan dolayı içme suyu kaynaklarımızda sıkıntılar oluşmakta ve çeşitli arızalara sebep olmaktadır. Su arzının devamlılığını sağlayabilmek için içme suyu kullanımımıza dikkat etmek, gerekli tasarrufları sağlamak ve önlemler almak zaruridir. Önlem almadığımız her saniye, içme suyunun doğru kullanılması ile ilgili seferberliğe tam destek vermemiz, musluklarımızdan akan suyumuzun kesilmemesi için büyük önem taşımaktadır.

 

Çankırı Belediyesi olarak kaynaklarımızın verimli kullanılması konusunda yıllardır önemli adımlar atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz. Fakat verdiğimiz emeklerin, yaptığımız çalışmaların sürekliliği için bu konudaki en büyük destekçimiz olan siz vatandaşlarımızın bu sürece duyarlılık ile katılması, önlemler alması hayati bir zorunluluktur.

 

İnsani tüketim amaçlı su sevkiyatını kesintisiz olarak sağlayabilmemiz için su kaynaklarımızın sınırsız olmadığını bir kez daha hatırlamamız gerekmektedir. Unutmayalım; su, yaşamdır ve su tasarrufu da yaşamsal bir mevzudur.

 

Halkımıza ilanen duyurulur.”

 

 

.