Çankırı Belediyesi Kültür Gezilerinin Rotasını Konya’ya Çevirdi

Geri

Çankırı Belediyesi Kültür Gezilerinin Rotasını Konya’ya Çevirdi

18 Ocak 2023

 

Çankırı Belediyesinin “Gez, Gör, Anlat” sloganı ile düzenlediği kültür gezileri son sürat devam ediyor. Altı ayda yaklaşık bin vatandaşı başka şehirler ile buluşturan Çankırı Belediyesi, rotayı maneviyatın şehri Konya’ya çevirdi.

 

Vatandaşların ulaşım ve rehberlik hizmetinin Belediye tarafından karşılandığı ve Çankırı halkını farklı şehirlerin tarihi ve kültürü ile tanıştıran geziler,  hava şartlarının uygunluğuna göre devam edecek.  Kültür gezilerine katılmak isteyen vatandaşlar,  Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 7. katında bulunan bürosuna şahsen başvurarak veya 212 14 00/1703 telefon numarasından arayarak kayıt yaptırabilecek. Kayıt yaptıranların sayısı 45 kişiye ulaştığında günübirlik gezi düzenlenecek.

 

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, bu kültür gezilerinin geziden ziyade şehirlerarası bir kültür turizmi oluşturmaya çalıştıklarını, farklı şehirlerin tarihi ve kültürel mirası öğrenilirken kendi şehrimizi de diğer illerde temsil etmek ve kültürel değerlerimizi anlatmak açısından önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Esen, “Vatandaşlarımız gezsinler, görsünler, oraları bize, şehrimizi de oralarda anlatsınlar istedik. Kültür turizmi yapmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.