Çankırı Belediyesi Etüt Merkezi Hizmete Açıldı, Gençler Memnun Kaldı

Geri

Çankırı Belediyesi Etüt Merkezi Hizmete Açıldı, Gençler Memnun Kaldı

7 Mart 2024

 

Çankırı Belediyesi, Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin üst katında atıl durumda bekleyen alanı üniversiteli öğrenciler için Etüt Merkezine dönüştürdü. Kitaplıklar ve ders çalışma alanları ile hizmet veren Etüt Merkezi, öğrencilere sıcak, güvenli ve konforlu bir çalışma alanı sağladı. Hafta içi ve sonu 10.00 ila 20.00 saatleri arasında açık olan merkezin Ramazan ayında ise 8.30-17.30 saatleri arasında hizmet vereceği bildirildi.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in talimatı ile terminalin en üst katı öğrencilere ayrıldı. Yeni bir düzenleme ile ders çalışmaya uygun hale getirilerek Etüt Merkezine dönüştürülen alan, özellikle üniversiteli gençlerin ders çalışmaları, araştırma yapmaları, vize, final ve memurluk sınavlarına hazırlanmaları için sakin bir ortam sunuyor.

Etüt Merkezi ile gençlere fırsat eşitliği sağlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Esen,  merkezin fiziki koşullarını öğrencilerin kullanımına ve ihtiyaçlarına göre geliştireceklerini kaydederek ders çalışmak isteyen tüm öğrencileri Etüt Merkezine davet etti.

Etüt Merkezine gelen üniversiteli gençler, kampüs alanında ders çalışma alanlarında yoğunluk olduğunu belirterek Çankırı Belediyesi Etüt Merkezinin sakin ortamında dikkat dağınıklığı yaşamadan çalışabileceklerini kaydetti. Öğrenciler, ayrıca şehir merkezine yakınlığından dolayı da Etüt Merkezini tercih ettiklerini söyledi.