Bilkentliler Çankırı'da

Bilkentliler Çankırı'da

4 Nisan 2011

Yurt içi ve yurt dışında seyahat acentesi olarak turizm sektöründe hizmet veren 3K Turizm´in Çankırılı Genel Müdürü Eser Eroğlu´nun tavsiyesi ve rehberliği doğrultusunda Çankırı´ya gelen Bilkent Üniversitesi ağırlıklı grup, Tuz Mağarası başta olmak üzere tarihi ve kültürel mekanlarımızı gezdi.

Çankırı´nın tanıtımı için geniş kapsamlı tur ve gezilerin düzenlenmesi için her türlü desteği sağlayacağını belirten 3K Turizm Acentesi Genel Müdürü Eser Eroğlu " Dünyanın en önemli Tuz mağaralarından birisinin Çankırı´da olmasının, turizm açısından iyi bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Çankırı´nın gelişmesine katkı sağlayacak Tuz Mağarasına, Yaran Kültürüne, Tarihi Çamaşırhane´ye, Çivitçioğlu ve Buğdaypazarı Medreselerine ve insanı büyüleyen Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi gibi miraslara sahibiz. Çankırı kültürünü anlatan bu miraslara daha iyi sahip çıkılarak daha çok insana tanıtmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben bir Çankırılı olarak, Ankara´da yaşıyorum. Ama turizm de iyi pazar olabilecek Çankırı için, el ele verip daha iyi noktalara taşıyabileceğimiz düşünüyorum. Gezimiz boyunca bize eşlik eden Belediye çalışanlarına ve desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız  İrfan Dinç´e sonsuz teşekkür ederim" dedi.