Belediyemizden Anlayarak Hızlı Okuma Konferansı

Geri

Belediyemizden Anlayarak Hızlı Okuma Konferansı

30 Aralık 2011

 

Belediyemiz Çankırı Merkez’deki okullarda görevli idareci ve öğretmenlere Kişisel Gelişim Uzmanı Adem Karafilik’in sunduğu bir konferans düzenlendi.

 

100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferans’ta özellikle, Anlayarak Hızlı Okumanın önemi, yöntemleri ve uygulamaları detaylı bir şekilde anlatıldı.

 

Kişisel becerilerinin geliştirilmesi ve kullanılması her öğrencinin ve yetişkinin nefes alması kadar doğal bir melekesi olmasının önemine değinen Adem Karafilik “Ülkemizde kişisel gelişimin önemi fazla kavranamamıştır. Mevcut eğitim sistemi, zaten bireyin normal eğitim ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Kaldı ki; özel yeteneklerini, yaratıcılığını ve düşünme biçimini geliştiren eğitimler sunabilsin. Ama görülen odur ki; üniversite kapılarına dayandığı halde bir sayfalık yazıyı okuyamayan, okuduğunu iki cümle ile ifade edemeyen, iki basamaklı iki sayıyı çarpamayan gençlerimizin sayısı küçümsenemeyecek kadar çoktur. Bunun en güzel ve resmi örneği; üniversite sınavlarında binlerce öğrenci sıfır puan almaktadır. Eğitim sistemindeki bu eksiklikler takviye programlarla giderilmeye çalışılmaktadır”dedi.

 

Belediye Başkanımız İrfan Dinç’in uzun zamandır üzerinde durduğu Hızlı Okuma ile alaklı çalışmalar kapsamında, İlköğretim ikinci kademede ve lisede bulunan eğitimcilerimize hızlı okuma ve öğrenme teknikleri konferansının ardından Adem Karafilik tarafından hazırlanan, Belediyemizin finanse ettiği “Hızlı Okuma ve Öğrenme Teknikleri” isimli 11.000 adet kitap tüm Çankırı da bulunan öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı.