Belediyemiz Eğitim ve Kariyer Merkezi Öğrencileri Anadolu Üniversitesi'nde

Geri

Belediyemiz Eğitim ve Kariyer Merkezi Öğrencileri Anadolu Üniversitesi'nde

8 Ocak 2012

Öğrencilerin üniversite ortamını görerek daha çok motive olmaları için düzenlenen gezide ilk olarak Yunus Emre Kampüsü Kongre Merkezine gidilerek, üniversiteyi tanıtma amaçlı 30 dakikalık bir sunum yapıldı.

Daha sonra Yunus Emre Kampüsünde bulunan; Eczacılık, Fen, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, Eğitim ve Edebiyat Fakülteleri ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Eskişehir Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuvarı gezildi.

Fakültelerle ilgili olarak öğrenciler merak ettikleri soruları üniversite yetkililerine sordular. Hocalar öğrencilerin yönelttikleri bütün sorulara içtenlikle cevap verdiler. En çok dikkat çekilen bölüm ise Fen Fakültesi laboratuarlarında dondurulmuş yüzlerce hayvan ve bitkilerin bulunduğu biyoloji laboratuarıydı. Ayrıca hayvan dondurma işlemine de tanık olan öğrenciler merakla dondurulma aşamalarını izlediler.

Fen Fakültesinin ardından Edebiyat Fakültesine geçen öğrencilere burada Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nadir Suğur tarafından fakülte hakkında bilgiler verildi.

Üniversite’nin yemekhanesinde yenilen yemeğin ardından kısa bir Eskişehir turu yapıldı. Belediyemizin organizasyonu ile Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birini tanıma fırsatı bulan öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağladığı için Belediye Başkanımız İrfan Dinç’e teşekkür ettiler.