Belediye Başkanımız İrfan Dinç Aşure Dağıttı

Belediye Başkanımız İrfan Dinç Aşure Dağıttı

29 Aralık 2011

Muharrem ayı ve aşure günü münasebetiyle Belediyemiz tarafından hazırlatılan aşuler Çarşamba Pazarı’nda halka ikram edildi.

Pazar yerinin girişlerine konulan kazanlarla yapılan aşure dağıtımına Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz’le birlikte katıldı. Vatandaşlara elleriyle aşure dağıtan Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Muharrem Ayının İslam dünyasında özel bir yeri olduğunu belirterek “Dini hayatımız içerisinde anlamlı bir yeri olan Muharrem Ayında geçmişten gelen aşure dağıtımı kültürünü yaşatmak istiyoruz. Bu yıl Çarşamba Pazarı’nda bu etkinliği gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımına Belediyemiz Başkan Vekili Rafet Alemdar, Başkan Yardımcıları Mithat Kılıç ile Arif Çıyan’da katılarak vatandaşlara aşure dağıttılar.