Başkan Esen’den Kadın Personeline 8 Mart İzni

Geri

Başkan Esen’den Kadın Personeline 8 Mart İzni

8 Mart 2022

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Belediyede çalışan kadın personeline idari izin verdi. Türkiye’de kadın çalışanlarını 8 Mart’ta idari izinli sayan ender belediyelerden olan Çankırı Belediyesinin bu uygulamayı iki yıldır sürdürdüğünü belirten Başkan Esen, kadınların hayatı değiştirebilme, dönüştürebilme, üretebilme yetenekleri ile toplumun uygarlık düzeyini belirlemede fark yarattıkları söyledi. Esen, böylesi bir güce sahip kadın çalışanlarımızı önemli bir günde idari izin vererek onore etmek istediklerini belirtti.

 

Başkan Esen’den Kadın Personele Jest

 

Başkan Esen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile belediyenin farklı birimlerinde çalışan kadın personelini kahvaltıda ağırladı. Sosyal Tesis ve Millet Kıraathanesi’nde düzenlenen kahvaltı programında kadın personelinin Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Esen, “İnşallah diğer belediyelerimiz de 8 Mart’ı kadınlarımız için tatil yapma konusunda örnek alır. Şunu itiraf etmek gerekir ki; nikâhlarda aile cüzdanını kadına veriyorum; çünkü ailesine, milletine mensubiyet ve sorumluluk duygusu ile sarılan kadındır. Kadın üretkendir, sahip çıkandır. Yaratılanların en yücesi insan ise kadın en kıymetli olandır. İstiklal mücadelemizin de kahramanlarıdır. Kurtuluş Savaşı’nda cephedeki askerimize çorap örmüşler.  Tarihte kadına dair birçok önemli örnek var. Anadolu kadını her koşulda üretmiş, yoktan var etmiş. Mutlu bir şehrin, mutlu bir ülkenin en küçük yapı taşı ailedir. Aileyi de ayakta tutan kadındır. Sağlıklı ve mutlu nice güzel yıllar diliyorum. Çankırı tarihinde en çok Belediye Meclis Üyesi olan Başkanım. 4 kadın Meclis Üyemiz var, daha fazla olmasını da arzu ederdik. Kadın Kooperatifimizi kurduk. Buradaki üye sayımızı da çoğaltacağız. Çankırı önemli bir örnek teşkil edecek. Çankırı, çok önemli kahvaltı kültürüne de sahip. Kadınımızın üretkenliği her alana damgasını vurmuş durumda. Biz de kadınlarımız ile birlikte üretip ürünlerimizi herkesin sofrasına koymak istiyoruz. Üreterek ve pazarını oluşturarak önemli şeyler yapacağız. Çankırı ekonomisine, kadınlarımızın istihdamına katkı sağlayacağız. Bunu hiçbir Belediye Başkanı tek başına yapamaz, bu bir ekip işidir. Türkiye’nin en iyi Belediye Başkanı seçildiysek siz kıymetli ekibimizin sayesindedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Meclis Üyeleri Özlem Demirci ve Merve Güldür Temeltaş’ın da eşlik ettiği kahvaltı programının sonunda Başkan Esen’in eşi Betül Esen tarafından kadın çalışanlara hediye takdim edildi.