Başkan Esen Öğrencilere Rol Model Oldu

Başkan Esen Öğrencilere Rol Model Oldu

5 Mart 2021

Başkan Esen, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi eğitmeni Nurgül Tekmen gözetiminde gelen öğrenciler ile tek tek ilgilenerek hedeflerinin ne olduğunu sordu. Belediye Başkanlığı sürecini ve bu sürece nasıl geldiğini anlatan Esen, “Çankırı Belediyesi olarak şehrimizin alt yapısından havasının temizliğine, insanların doğumundan ölümüne kadar her alanda varız. Vatandaşımıza hizmet götürmek,  sosyal kültürel faaliyetlerde bulunmak, vatandaşımızın ekonomik ve konforlu yaşamasını sağlayarak şehrimizi güzel bir geleceğe taşımak için bu meşakkatli, bir o kadar zor ve vebali olan görevi layığı ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız her iş insan odaklı ve sorumluluğu yüksek işler. İşimizi severek ve inanarak yapıyoruz. Bu görevler geçici. Bizden sonra sizler devralacaksınız. Hangi işi yaparsanız yapın en iyi siz yapmaya gayret edin ve her şeyden önce iyi bir insan olun.” dedi.

“Babam Marangozdu, Ben Belediye Başkanı Oldum”

Kurumlarında her ay rol model etkinliği kapsamında görüşmeler yaptıklarını belirten eğitmen Tekmen, yüksek mevkilere gelmek için çok çalışılması gerektiği konusunun çocukların gözünü korkuttuğunu ve onlarda ümitsizlik hissi oluşturduğunu söyledi. Tekmen, bu etkinlikler kapsamında belli mevkilere gelmiş insanlarla görüştürerek öğrencilerine şevk kazandırmayı ve onları hedefledikleri yolda yüreklendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Bunun üzerine Esen, “Benim babam marangozdu. Boğazda, yalıda büyümedik. Yokluğu da gördük varlığı da. Ticaret ile uğraşırken de çok zorlandığımız günler oldu. İstediklerini başaranların dokuz ayağı, dört kulağı yok.  İstediler, hayal ettiler, iyi çalıştılar, çabaladılar ve Allah da nasip etti. Hayata herkes aynı şartlarda başlamıyor. Ama isterseniz ve gayret gösterirseniz de oluyor. Arzu ettiğiniz şeyler, makamlar uzak değil. Bunun en güzel örneği de benim. Babam marangozdu, ben Belediye Başkanı oldum. İstedim, çalıştım ve Allah da bana nasip etti.” diyerek öğrencileri hedefleri yönünde teşvik etti.

Ziyaret sonunda öğrenciler Başkan Esen’e hediye takdim ederken Esen de günün anısına öğrencilere hediye verdi.