Başkan Esen, Milyonlar Önünde Merih Demiral’e Davetini Yineledi

Geri

Başkan Esen, Milyonlar Önünde Merih Demiral’e Davetini Yineledi

8 Temmuz 2024

 

Milli futbolcumuz Merih Demiral'ı 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali kapsamında düzenlenecek Tuz Müsabakalarında ilk vuruşu yapmak üzere Çankırı'ya davet eden Belediyesi Başkanı İsmail Hakkı Esen’in daveti ulusal medya kanallarında da ses getirdi.  Başkan Esen, yerel ve ulusal yazılı medyanın yanı sıra Bengütürk TV’de Hafta Sonu programında Leyla Çelik’in canlı yayın konuğu oldu.

 

Programa telefonla bağlanan Başkan Esen, kişisel hesabından “Yeşil sahaların Bozkurt yürekli yiğidi” olarak lanse ettiği Merih Demiral’e davetini milyonlar önünde yineledi. Esen, “UEFA’nın verdiği karar hepimizi, özellikle de tüm Bozkurt yürekleri çok üzdü. Verilen iki maç cezayı bizler de kızgınlıkla karşıladık. Bugün Doğu Türkistan’da, Filistin’deki soykırıma sessiz kalan Avrupa ve Dünya, Türklüğün sembolü bozkurt işareti ile bu maneviyatı taşıyan milli futbolcumuza verdiği cezadan dolayı tepkiliyiz. Biz de Merih Bey’i, bu yüzden16-17-18 Ağustos’ta esnaflarımızın da desteği ile bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Tuz Festivalimizin açılışına davet ediyoruz. İlk başlama vuruşunu onunla yapmak istiyoruz. O yüzden böyle bir çağrıda bulunduk.” dedi.

 

Sunucu Leyla Çelik’in sorusu üzerine TUZFEST hakkında bilgi de veren Esen,  2022’de ilk festivali gerçekleştirdiklerini söyleyerek Yer Altı Tuz Şehri’nde Dünya’nın en kaliteli tuzuna sahip olduklarını belirtti.  Festival süresince bir milyon ziyaretçiye ulaştıklarını söyleyen Esen,  “Turistik Tuz Ekspresi düzenledik, hafta sonları. Ağustos’taki festivalimizde de 13 farklı alanda etkinliklerimiz ve konserlerimiz olacak. Tuz Futbolu ile start vereceğiz. O yüzden Merih Demiral’i buraya davet ettik. Biz ne zaman tek yürek olsak dışarıdan mutlaka müdahale oluyor. Bu duyguları bizlere yaşattılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de Çankırılı Bozkurtlar olarak ilk vuruşu onunla yapmak istedik. Tüm Türkiye’yi, dünyayı buradan festivalimize davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.