Başkan Esen, Hemşerileri ile Başkentte Hasret Giderdi

Geri

Başkan Esen, Hemşerileri ile Başkentte Hasret Giderdi

9 Ekim 2023

 

Başkentte başlayan 5. Çankırı Tanıtım Günleri sona erdi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Başkent Millet Bahçesi’nde açılan Çankırı Belediyesi standında hemşehrilerini ağırladı. Özlem gideren Çankırılıları Çankırı Belediyesi standında Başkan Esen karşıladı. Esen, hem Çankırı’ya yapılan yeni çalışmaları anlattı hem de başkentte yaşayan hemşehrilerini dinledi.  Dört gün süren etkinlikte Belediyenin kendi imalatı olan ürünler ile Tuz Terapi Merkezi, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

 

Tanıtım günlerinde Yâran kültürü, dünyanın en büyük kaya tuzu rezervlerine sahip Yer Altı Tuz Şehri, kaya tuzu ürünleri ve Çorakyerler kazı çalışmaları ile adından sık sık söz ettiren Çankırı, belediye hizmetleri, tescilli lezzetleri, Kurşunlu’nun balı, Eldivan’ın kirazı, Yapraklı’nın yaylası, Şabanözü’nün bazlaması, Ilgaz’ın yüce dağı, Kızılırmak’ın kavunu, Orta’nın Sakaeli Peribacaları, Çerkeş’in süt ürünleri, tarihi evleri ve mekânları, Taş Mescidi kalesi, kayak merkezleri gibi tarihi, kültürel değerleri ve yöresel ürünleri ile başkentte tanıtıldı. En çok ziyaretçi ağırlayan stantlardan birisi olan Çankırı Belediyesi, konuklarını yerli içecek Çankırı Kızılcık Ekşisi ile karşıladı. Başkan Esen’in protokol ve halk buluşması Başkent’te devam etti. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Esen ile bol bol sohbet etti.

 

5. Çankırı Tanıtım Günleri’ne ulusal basın temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi. Standı ile dikkat çeken Çankırı Belediyesi, Çankırı tanıtımında en çok görüntülenen yer oldu. Başkan Esen, ulusal medyaya verdiği röportajlarda Çankırı’nın öne çıkan değerlerini izleyicilere anlattı.