Başkan Esen, Deprem Bölgesine Giden Ekiplerine Teşekkür Etti

Geri

Başkan Esen, Deprem Bölgesine Giden Ekiplerine Teşekkür Etti

27 Şubat 2023

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, arama, kurtarma çalışmalarına katılarak deprem bölgesine gönüllü olarak giden Belediye ekibi ile bir araya geldi. Sosyal Tesis’te düzenlenen programda sahaya çıkan ekibine teşekkür eden Başkan Esen, “Bu ülke ayakta duruyorsa sizler gibi güzel insanların sayesindedir. Hepinizle iftihar ediyor ve gurur duyuyorum. İyi ki varsınız.” dedi.

 

“ ‘Devlet Nerede?’ Diyenlere En Güzel Cevabı Verdiniz”

Hasar tespit, arama kurtarma ekipleri ve iş makineleri ile deprem bölgesinde başlatılan yardıma destek veren Çankırı Belediyesi, bölgeye giden ekiplerini bir araya getirdi. Başkan Esen, “Şu anda hala orada ekiplerimiz var. 6 Şubat’ta eşi benzeri olmamış bir afetle karşılaştık. Rabbim bir daha göstermesin böyle bir afet. Türk milletinin her ferdi gibi biz de bu acıyı yaşadık. Sizler, orada sahadaydınız. Hepiniz çocuğunuzu, ailenizi bırakıp gittiniz. Benim mesai arkadaşlarım, “Devlet nerede?” diyenlere, amaçları başka olanlara güzel bir cevap verdi. Allah hepinizden razı olsun. Sizlerle gurur duyuyorum, hepinizi alnınızdan öpüyorum.

 

“Zor Zamanlarda Bütün Dünya Bizim Nasıl Kenetlendiğimizi Gördü”

Bu milletin bir damarı var. Zor zamanlarda hep birlikte bir araya geliyoruz. Herkesin aklı oradaydı, sizler de bedenen oradaydınız. Kıymetli müdürlerim, Başkan Yardımcılarım da sizlere eşlik etti. Bin kişilik bir aileyiz, hiçbir personelim de gitmem demedi. Bu görev sizlere nasip oldu. Enkaz altından bedenleri çıkarmak sizlere nasip oldu. Sıkıntının büyüklüğünü hep birlikte yerinde gördük. Ama böyle bir milletin de böyle bir devleti var işte. Zor zamanlarda bütün dünya bizim nasıl kenetlendiğimizi gördü. Devletin tüm kurumları mücadele etti.  

 

Sahadaki Gözlemler Raporlanacak

Esen, Çankırı’nın Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer aldığını hatırlatarak saha elemanlarının deprem bölgesindeki izlenimlerinden ve tecrübelerinden faydalanacaklarını söyledi. Esen, sözlerini “Maalesef Çankırı’da deprem bölgesinde. Sizlerle birlikte kapsamlı bir rapor hazırlıyoruz. Nasıl bir müdahalede bulunabiliriz, bunları tasarlıyoruz. Gerekli mercilerimize bu raporu sunacağız. Çünkü sahadaki gözlemleriniz çok önemli. Personelimiz akşamları gitmeyip yardım kampanyasına destek verdi. Bunları görmek bize gurur verdi. Hayatta en önemlisi sağlık! Mal mülk hep boş. Çok büyük bir felaket yaşadık, ama bu kötü olayın içinde insanlığımızı da gördük. Sağ salim geldiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum, çünkü bu da bizim üzerimize vebal.” diyerek bitirdi.

Programın sonunda Esen, depremin ilk gününden itibaren yollara düşen ekiplerine fedakarlıklarından ve özverili çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.