Başkan Dinç Bu Bir Afettir

Geri

Başkan Dinç Bu Bir Afettir

16 Ağustos 2011

Makamında basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanımız İrfan Dinç, gece yağan yağmurun metrekareye 73.7 kilogram ile Çankırı tarihinde meydana gelen en büyük yağmur olduğunu belirterek “Meteorolojiden gelen uyarı ile birlikte tüm ekiplerimizi teyakkuz durumuna getirdik. Yıllık izinde yada nöbet izninde olan personelimizi çağırarak bu olağanüstü doğa olayında mağdur olan vatandaşlarımızın yardımına koştuk. 11 pompa, 100 işçi ve iş makineleri ile evlerini su basan vatandaşlarımıza yardımcı olduk. 7 vatandaşımızı belediyemiz ekipleri ölümden kurtardı. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

Belediye Başkanımız Dinç, Valilikte oluşturulan kriz merkezinin yardımlarla ilgili çalışmalar yapacağını belirterek “Yağmur ve dolu özellikle şehrin alt kesimlerini oluşturan Buğday Pazarı Mahallesi ile Fatih Mahallesinin bir bölümünde apartmanların bodrum katlarında ve müstakil evlerde daha fazla zarara neden oldu. Gece boyu büyük bir özveri göstererek çalışan müdürlerime ve personelime teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanımız İrfan Dinç ayrıca Buğday Pazarı Mahallesi’ne sıkıntılı olan bölgeyi rahatlatabilmek için mevcut hattı büyütecek şekilde yağmurlama projesi hazırlattıklarını ve 17 Ağustos 2011 günü ihale işlemlerinin başlayacağını ifade etti.