Atatürk'ün Çankırı'ya Gelişi ve Şapka İnkılabının 97. Yıl Dönümü Tören ile Kutlandı

Geri

Atatürk'ün Çankırı'ya Gelişi ve Şapka İnkılabının 97. Yıl Dönümü Tören ile Kutlandı

23 Ağustos 2022

 

23 Ağustos Atatürk’ün Çankırı’ya gelişi ve Şapka İnkılabının 97. yıl dönümü dolayısı ile kentte tören düzenlendi. Atatürk Anıtı önündeki törende Vali Abdullah Ayaz, Ulu Önder Atatürk'ün Çankırı'ya gelişini temsil eden Türk bayrağını öğrencilerden teslim aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende Çankırı Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk konuldu. 97 yıl önce Atatürk’ün Çankırı halkına hitabı okundu. 

Çankırı’nın 23 Ağustos 1925’te milliyetçi unsurlar ışığında gerçekleştirilen devrim gezisinin önemli merkezlerinden olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yaptığı konuşmada; Atatürk’ün Çankırı halkına hitaben yaptığı konuşmada Çankırı halkının ülkemize yön veren milli konular üzerindeki stratejik rolüne işaret ettiğini söyledi.  

Çankırılıların 97 yıl önceki aynı azim, kararlılık ile Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin,  ilke ve inkılaplarının savunucusu olmaya devam edeceğini belirten Esen, “Çankırı,  İstanbul'dan Anadolu'ya nakledilen cephane ve insan kaynağının ulaştırılmasında tarihi bir rol oynayan İstiklal Yolu üzerinde kilit bir rol üstlenmiştir. Buna vurgu yapmak için Belediyemiz tarafından yapılan İstiklal Yolu Parkımızı, içerisinde açtığımız Aile Çay Bahçemiz ile insan odaklı bir hizmete dönüştürdük.  İstiklal Yolu Parkı içerisinde; Türk milletinin birlik, beraberlik, cömertlik ve muhabbet duygularının pekiştirildiği ortak bir alan oluşturmak istedik. Yeni mekânımıza hepinizi bekliyoruz. Ayrıca, yerel yönetim olarak, Atamızın 23 Ağustos ile başlayıp 26-27-28 Ağustos tarihleri ile pekiştirdiği bu önemli ziyaretini Uluslararası Çankırı Tuz Festivali’mizin tarihi yaparak daha da unutulmaz kılmak istedik. Tuz müsabakaları ile başlattığımız ve 26-27-28 Ağustos tarihlerinde farklı etkinlikler ile kutlayacağımız Festivalimize herkesi davet ediyorum. Burada bulunan herkes, bu festivalin bir paydaşı, Çankırı’nın turizm atağının önemli bir sacayağıdır. Çankırı ve Çankırı halkının geleceği için ortak akıl ve karar ile birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Törenin ardından protokol, fotoğraf sergisini gezip Çankırı’da Atatürk’ün kaldığı odayı ziyaret etti.