Ankara’daki Önemli Projelerin Mimarlarının Çankırı’daki Pazar Keyfi

Geri

Ankara’daki Önemli Projelerin Mimarlarının Çankırı’daki Pazar Keyfi

25 Mayıs 2012

2004 yılına kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç’in davetlisi olarak Çankırı’ya gelen Metropol A.Ş.’nin değişik kademelerinde görevli çalışanları, Çankırı’nın tarihi ve kültürel zenginliklerine hayran kaldılar.

Sabah saat 11.00’de Çankırı Belediyesi’nde toplanan konuklar, sırasıyla Tarihi Çamaşırhane, Dr.Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi, Çivitçioğlu Medresesi, Tuz Mağarası ve Buğdaypazarı (Hazimiye)Medresesi’ni gezerek, Başkan İrfan Dinç’ten bilgi aldılar.

Konuklardan bazıları, Çivitçioğlu Medresesi’nde yüreğindekilerin yönlendirdiği ebruları şekillendirerek kendi eserlerini meydana getirdiler. 

Başkan Dinç, daha önce birlikte ter akıttığı mesai arkadaşlarına Buğdaypazarı (Hazimiye) Medresesi’nde ahşap yayık ile Çankırı’nın simgesi olan tuz lambalarından hediye etti.

Programın akşam bölümünde ise; Çankırı’nın olmazsa olmazı olan Yaran Kültürü misafirlerin beğenisine sunuldu. 

Yer yer orta oyunlarına eşlik eden misafirler “Bugün bizlere unutamayacağımız bir “Pazar Keyfi” yaşattınız. Başta Belediye Başkanı İrfan Dinç ve onun himayelerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler. 

Aslında bu buluşmanın çok geciktiğini belirten Başkan Dinç ise “Biz konuklarımızın Çankırı’ya gelmesinden çok mutlu oluyoruz. Soyut ve somut kültürümüzü tanıtmaktan büyük bir haz duyuyoruz. Dostlarınızla birlikte “Hadi Çankırı’ya Gidiyoruz” dediğinizde, kapılarımız açık” diye konuştu.