Aksu Mahallesi’nin Yüzü Yenileniyor, Vatandaşın Konforu Artıyor

Geri

Aksu Mahallesi’nin Yüzü Yenileniyor, Vatandaşın Konforu Artıyor

22 Kasım 2023

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Aksu Mahallesi’nde elektrik altyapısının ve Çankırı Belediyesince yapılan yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilenme çalışmalarının ardından bölgede yapılan asfalt, kaldırım ve yol çizgisi çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Esen, şehrin her noktasında altyapı, kanalizasyon, yağmurlama, içme suyu hatlarını komple değiştirdiklerini ve altyapısı olmayan bölgelerde ise imalatlarını gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Çok şükür, iki yıldır da bunun mükâfatını görüyoruz şehir olarak. Su baskını olan bölgelerde, alt katlarda olan sıkıntıları bu yıl itibari ile hiç yaşamadık.” dedi.

 

Aksu Mahallesi’nde Taş Mescit Caddesi başta olmak üzere Akıncılar, Yaprak ve Serin Sokaklarda kaldırım ve asfalt çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında bölgede 2500 ton asfalt serimi gerçekleştirildi. Kaldırımlarının büyük bir bölümü yenilenen Taş Mescit Caddesi’nde araç trafiğinin düzenli hale getirilmesi amacı ile cadde boyu yol çizgileri ile park alanları için yatay işaretleme çalışmaları ise devam ediyor.

 

 

“Hemşehrilerimizin Yaşam Kalitesi Bizim İçin Önemli”

Pazar Pazarı bölgesinde devam eden çalışmaları denetleyen Esen, “Burada da yol yapım çalışmasını 3-4 gün önce bitirdik. Şimdi de yol çizgi çalışmasına geçtik. Buranın da durumu üç yıldır göz önündeydi, ama çalışma programımızdaki öncelik sırasına göre buraya geldik ve asfaltımızı yeniledik.  Hemşehrilerimizin konforlu yaşamı, huzuru, mutluluğu ve yaşam kalitesi bizim için önemli. Çalışmalarımıza da sezon bitmeden hava şartlarına göre devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Esen, Hemşehrilerine Teşekkür Etti

Alt ve üstyapı çalışmalarında vatandaşların gösterdiği duyarlılığa da vurgu yapan Esen, “Bu konuda da bizi hoş karşıladılar, anlayışlı ve ferasetli davrandılar. Değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Altyapıyı açtığınız zaman farklı sıkıntılar da çıkıyor ve komple yenilemek durumunda kalıyorsunuz.  Bu yüzden altyapı çalışmalarımız bazen uzun sürebiliyor. Akabinde de üstyapı, asfalt, kaldırım, bordür çalışmalarına da devam ediyoruz. Biraz daha işimiz var, biraz daha sabır diyoruz.” şeklinde konuştu.