Ahilik Komitesinden Başkan Esen’e Ahi -Yaren Ziyareti

Geri

Ahilik Komitesinden Başkan Esen’e Ahi -Yaren Ziyareti

13 Eylül 2022

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 35. Ahilik Haftası ve Yâran Kutlamaları kapsamında ziyarette bulunan Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Ahilik Komitesi, günün anısına çiçek takdim ederek desteklerinden dolayı Başkan Esen’e teşekkür etti.

 

Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Ahilik ve Yâran Kültürü ile ilgili bilgiler verdi. Karadeniz, “Dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimi olan ahiliğin Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir yeri bulunmaktadır. Bir iş basamağında olgunlaştırmayı; yamak, çırak, kalfa ve usta olarak sıralı yükselmeyi ve bu basamakların her birinde baba evlat ilişkisi içerisinde bağlanmayı getirmiştir. “diyerek özellikle pandemi döneminde Çankırı esnafının sıkıntılarına kayıtsız kalmayıp destek verdiği için Başkan Esen’e teşekkür etti. Ziyarete 23 yılını lokantacılık mesleğine adamış ve halen mesleğini en iyi şekilde icra ettiği için Yılın Ahisi seçilen Burhan Çalışkan, özverili ve uyumlu çalışması ile Yılın Kalfası seçilen Hasan Mert Yılmaz ile ustasının bilgi ve birikiminden faydalanmak için elinden gelen çabayı gösterdiği için Yılın Çırağı seçilen Kaan Kemba da katıldı. 

 

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Esen, Uluslararası Çankırı Tuz Festivali kapsamında oluşturdukları Sanayi Fuarı’nda herkese kullandıkları birçok malzemenin Çankırı’da üretildiğini göstermek ve Çankırı esnafımıza tanıtım ve satış için fırsat oluşturmak istediklerini söyledi. Her koşulda Çankırı esnafının yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Esen, “Bizim kültürümüzde de inancımızda da yardımlaşma ve paylaşma var. Ticaretin içinden gelen bir Belediye Başkanı olarak ahiliğin ne demek olduğunu bilenlerden biriyim. Geçmişte yarende çaldık da yaren yaktık da. Festivalimizdeki logomuzda bulunan 18 işaretinde yarenliğin ve ahiliğin ne demek olduğunu ifade ettik. Oradaki 18’in 1’i gibi görünen ve Elif’e benzeyen okun yarenliğimizi anlattığını logomuzun özetinde de söyledik. Ahilikteki esaslar, Türk milletinin örfünde adetinde olan bir kültür. Bu yıl 35.sini kutluyoruz. Gelecek nesillere bu şekilde aktarmış oluyoruz. Bu kültürün aktarılmasına emek verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.