Adı da Tadı da Ramazan Sokağı

Adı da Tadı da Ramazan Sokağı

9 Ağustos 2012

Çankırı Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan’ı her yıl farklı yaşatmaya devam ediyor.

Geleneklerini yaşatarak ayakta tutmaya ve yeni nesillere aşılamaya çalışan Çankırı Belediyesi, Karatekin Parkı’nda başlattığı Ramazan Sokağı uygulamasıyla Çankırılılara unutulmaz bir Ramazan ayı yaşatıyor.

Katılımcı sayısının günden güne arttığı sokak, vatandaşların ve özellikle çocukların yoğun ilgisiyle dolup taşıyor. Düzenlenen programlarda; Karagöz ve Hacivat, Meddah Oyunları, Kavuklu ile Pişekâr, İstanbul Hanımefendisi- Beyefendisi, Tuzsuz Deli Bekir, Nasreddin Hoca tiplemelerinin yanı sıra, Çankırı Yareni ve Palyaço gösterileri de izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşatıyor.

Ramazan Sokağı’nın belirli noktalarında ikram edilen Osmanlı macunu(macun şekeri), pamuk şeker ve şerbet ile ağızlarını tatlandıran vatandaşlar, renkli geçen Ramazan gecelerinden oldukça memnun görünüyor. Açık hava konserleriyle de farklı bir havaya bürünen sokak, şimdiden, Çankırılıların buluşma noktası olmuş durumda.