30 Milyon Euro’luk Proje Başlıyor

Geri

30 Milyon Euro’luk Proje Başlıyor

18 Mart 2022

 

Çankırı Atık Su Arıtma Tesisi ve Kolektör Hattı Projesinin Saha Gezisi ve Açılış Toplantısı Yapıldı

 

AB Katılım Programı Kapsamında Çankırı Atık Su Arıtma Tesisi ve Kolektör Hattı Yapım İşi Projesi’nin saha gezileri ve resmi açılış toplantısı geçekleştirildi. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ev sahipliğinde Sosyal Tesis ve Millet Kıraathanesi’nde düzenlenen toplantıya AB Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Daire Başkanı Angel Gutierrez Hidalgo, AB Türkiye Sektör Yöneticisi Arif Karbak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Avrupa Yatırımları Dairesi Başkanı IPA Direktörü İsmail Raci Bayer ve Bakanlığın diğer temsilcileri, müşavir firma yetkilileri, Atık Su Arıtma Tesisi ve Kolektör Hattı yapımı işi yüklenici firmaların temsilcileri ile Çankırı Belediyesi Proje Uygulama Birimi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 2013 yılından beri IPA II kapsamında müracaatını yaptığımız Atık Su Arıtma Tesisi ve Kolektör Hattı imalatları ile ilgili projemizi bugün neticelendirmiş bulunuyoruz. Daha öncesinde protokol imzaları atıldı, yer teslimleri yapıldı. Bugün de tüm paydaşlar saha gezilerini tamamladı. Bugün de yapılacak sunumlar ile detaylı bilgi verilecek. Bu süreçte emeği geçen başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum Beyefendi olmak üzere kurum yetkililerine, Avrupa ve Türkiye delegasyonuna, ekip arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

30 milyon Euro bedelli projenin açılış toplantısı kapsamında yapılan saha gezilerinde ve toplantı sunumlarında tesisin yerleşimi ve yapımı ile kolektör hatlarının geçiş noktaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Paydaşların birbirleri ile tanıştığı toplantı, yer teslimleri yapılmış olan LOT 1 ve LOT 2 işlerinin saha gezileri ile başladı. Saha incelemelerinde katılımcılara proje hakkındaki yerinde anlatıldı. Yapım maliyeti 12,5 milyon Euro olan Atık Su Arıtma Tesisi için Aşağı Pelitözü köyü yakınlarında tahsis edilen 90 dönümlük arazi incelendi. Proje kapsamında yer alan müşavir ve yüklenici firmalar, yapacakları çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Projenin tamamlanması ile birlikte Çankırı’da atık suyun doğru ve etkin yönetilerek hem Kızılırmak Havzası’nın hem de Karadeniz’in kirlilik yükünün azaltılacağı vurgulandı. Proje kapsamında yapılacak yaklaşık 44 km kolektör hattı, 801 m yönlendirilebilir yatay delgi imalatı, yaklaşık 14 km ev bağlantıları ile 951 menhol imalatı çalışmalarının 24 ayda bitirileceği ifade edildi. Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili çalışmaların ise 30 ay içerisinde tamamlanacağı bildirildi.