2021’in İlk Meclis Toplantısından Esnafa Destek Kararı Çıktı

2021’in İlk Meclis Toplantısından Esnafa Destek Kararı Çıktı

26 Ocak 2021

Ocak Ayı Meclis Toplantısında müzakere edilen maddeler arasında corona virüs salgınına karşı bazı tedbir ve destekler de yer aldı. Pandemi sürecinin devam etmesi halinde toplu taşıma kira bedellerinin altı ay boyunca %50 indirimli olarak alınmasına oy birliği ile karar verildi. Benzer bir destek de Belediyenin kiracılarına geldi. COVİD-19 tedbirleri kapsamında kapalı olan ve ekonomik sıkıntı yaşayan esnafa destek olmak amacı ile mülkiyeti belediyeye ait olan çay bahçeleri, kahvehaneler, şehirler arası otobüs işletmeciliğinde bulunan kiracıların Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsamak üzere üç aylık kiralarına %50 indirim uygulanmasına, pandemi sürecinin devam etmesi halinde ise bu sürenin üç ay daha uzatılarak uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.