15 Temmuz’un Yedinci Yılında Çankırılılar Yine Tek Yürek

Geri

15 Temmuz’un Yedinci Yılında Çankırılılar Yine Tek Yürek

15 Temmuz 2023

 

Çankırı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile düzenlenen programda vatandaşlar, Milli İrade Meydanı’nda bir araya geldi. Tüm gün devam eden etkinliklerin akşam saatinde meydanda toplanan halk, şehitlerini andı.

 

15 Temmuz hain darbe girişimin yedinci yılında Çankırı halkı, protokol eşliğinde yürüdü. Ellerindeki Türk bayrakları ile ilerleyen vatandaşların yürüyüşü, Milli İrade Meydanı'nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur'anı Kerim tilaveti okunması ile devam etti.

 

Programın açılış konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Bugün yine biriz, bilinçliyiz ve güçlüyüz. Bu bilinç, tek yürek ve birlikten doğan güç, nesilden nesile aktarılacaktır. 15 Temmuzlar bizim, 18 Martlar, 23 Nisanlar, 30 Ağustoslar, 29 Ekimler bizim.  İyice anlaşılmalıdır ki; zafer bizim.” dedi.

 

Esen, “İhanete teslim olmak, bayrağını yere düşürmek, zalime göz açtırmak, kafesteki kuş gibi vatansız ve bayraksız yaşamak Türk’ün hiçbir hikâyesinde yazmamıştır. Türkiye’nin bekasını temin etmek hepimiz için vatan görevi, hatta mukaddes bir ödevdir. Milli bekayı ve şuuru da en iyi memleketimin mert yarenleri, cefakâr ve hünerli anneleri bilir.” diye konuştu.

 

Protokol konuşmalarının ardından program, ödül töreni ile devam etti.