Su Kardeşliğinde İkinci Toplantı Çankırı’da Yapıldı

Su Kardeşliğinde İkinci Toplantı Çankırı’da Yapıldı

24 Kasım 2023

Çankırı ve Afyon Belediyeleri arasında 30 Kasım 2022’de imzalanan “Su Kardeşliği” protokolünün ardından ilki Afyon’da gerçekleştirilen toplantının ikincisine Çankırı Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Çankırı Belediyesi toplantı salonunda su kayıpları üzerine düzenlenen toplantıda; hızlı nüfus artışı, iklim krizi ve artan sanayileşme gibi sorunlar sebebi ile yaşanan su kayıplarına karşı içme ve kullanma suyu sektörünün bileşenleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını yapılırken suyun verimli kullanılması yönünde bilgi alışveriş de yapıldı. Toplantıya; Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü temsilcisi, her iki paydaş belediyenin yetkilileri ile su ve kanalizasyon idareleri temsilcileri katıldı.