Köşe Yazarından Dinç’e Övgü Dolu Sözler
“Vahdet Gazetesi” köşe yazarlarından Dr. Mehmet Doğan, 26 Mart 2015 tarihli “Medeniyet İddiası ve Kitap Okumayan Başkanlar” köşe yazısında Belediye Başkanı İrfan Dinç için övgü dolu sözler kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanları ile kıyaslamalara yer verdiği yazısında Doğan, Başkan Dinç’in eğitim alanında gerçekleştirdiği kalıpları yıkan çalışmaları ile hafızalara kazındığını kaydetti. Köşe Yazarı Doğan, yazısında yer verdiği:
“Konya’dan Çankırı’ya geçelim: İrfan Dinç de üçüncü döneminde başarılı bir Belediye Başkanımız. Çok sayıda kültürel faaliyeti hatırımızda... Şehrin hafızasını tamir eden çalışmalar, tarihi mekânların ihyası ve kültürel amaçla kullanılması gibi... Şimdilerde uçakta, trende ve otobüste kütüphane kurmakla meşgul...
Kocaman bir hava otobüsünü (airbus) yeni ve geniş bir parkın ortasına yerleştirmiş, şehre hâkim bir park. Çocuklar için burada bir kütüphane oluşturuyor. Çocuklar hem parkta meşgul olacak, hem de küçük yaşta uçağı tanıyacak ve uçakta kitap okuyabilecek.
Kitap okuyan, kitabın değerini bilen ve gençlerimizi, çocuklarımızı gerçek okur yapmaya çalışan belediye başkanları, yüz akımız; iftihar kaynağımız.” ifadeleri ile Dinç’ten övgü dolu sözlerle bahsetti.
Medeniyet İddiası ve Kitap Okumayan Başkan(lar)
mehmetdogan@gazetevahdet.com
Şehir yazılar:
Bir hafta içinde iki tecrübeli belediye başkanımızla sohbet fırsatı bulduk. Tabiî onlarla, şehirden konuştuk; bu medeniyetten kültürden konuşmaktı aslında. Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, üçüncü döneminde... Uzun sohbetimizi, görüşmeye gelenlerin birikmesi üzerine istemeyerek sonlandırmak zorunda kaldık.
Başkan Tahir Akyürek’le konuşacak çok bahis var. Konya İl Halk Kütüphanesi’nin yeni binasına taşındıktan sonra kapısında kuyruk oluştuğu dikkatini çekmiş. Konya’nın yeni İl Halk Kütüphanesi, dışarıdan Selçuklu esintileri taşıyor. İçi çağdaş bir kütüphanenin imkânlarını taşıyacak mahiyette düzenlenmiş. Demek ki, kitap okumaya, kütüphanede çalışmaya ilgi yeni bina ile artmış...
Konya Büyükşehir Belediyesi çok sayıda ve yaygın kültürel faaliyet gerçekleştiriyor. Yeni uygulamaları “Medeniyet Okulu...” Ankara’da bulamadığımızı Konya’da buluyoruz. Konya Ansiklopedisi 7. ciltle tamamlanmış. Şimdi gözden geçirilmiş, genişletilmiş yeni bir baskısı yapılacakmış.
Türkiye Yazarlar Birliği’nin hem Konya Şubesi’nin hem genel merkezinin Büyükşehir Belediyesi ile verimli işbirliği var. Daha önce 2. Şehir Tarihi Yazarları Kongresi’ni ve 2. Ahlâk Şurası’nı Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapmıştık. Bu sene 3. Tarihî Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni’ni müştereken yapacağız. Mevlâna ve Konya tarihî roman yazarlarının vazgeçilmezi. Son yıllarda bu kapsam içinde çok sayıda roman yayınlandı. Ekim ayında hem bunları, hem de tarihî romanın nazari meselelerini konuşacağız.
Konya’dan Çankırı’ya geçelim: İrfan Dinç de üçüncü döneminde başarılı bir belediye başkanımız. Çok sayıda kültürel faaliyeti hatırımızda... Şehrin hafızasını tamir eden çalışmalar, tarihi mekânların ihyası ve kültürel amaçla kullanılması gibi... Şimdilerde uçakta, trende ve otobüste kütüphane kurmakla meşgul...
Kocaman bir hava otobüsünü (airbus) yeni ve geniş bir parkın ortasına yerleştirmiş, şehre hâkim bir park. Çocuklar için burada bir kütüphane oluşturuyor. Çocuklar hem parkta meşgul olacak, hem de küçük yaşta uçağı tanıyacak ve uçakta kitap okuyabilecek.
Kitap okuyan, kitabın değerini bilen ve gençlerimizi, çocuklarımızı gerçek okur yapmaya çalışan belediye başkanları, yüz akımız; iftihar kaynağımız. Son yıllarda yeni bir medeniyet inşasından sıkca söz ediliyor, fakat bunun nasıl olacağını düşünen yok. Yeni bir medeniyet şehirlerimizde ve kitap okuyan nesiller tarafından inşaa edilebilir ancak. Bunun idrakinde olan başkanlarımız elhamdülillah var.
(...)