Çankırı Belediyesi Çalışanları EBYS Eğitiminden Geçti

Çankırı Belediyesi Çalışanları EBYS Eğitiminden Geçti

21 Ocak 2020

Çankırı Belediyesi personeli, e-Belediye Bilgi Sistemi uygulaması kapsamında Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) eğitiminden geçti. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Yerel Yönetim Uzmanlarınca verilen eğitim, belediyelerin ortak bir veri tabanı kullanarak tüm resmi işlemlerini hızlı bir şekilde elektronik ortamda gerçekleştirebilmelerini sağlayacak.

Çankırı Belediyesi, personeline yönelik eğitim ve seminerlerini sürdürüyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Meclis Salonunda düzenlenen hizmet içi eğitimde belediye personeline Elektronik Belge Yönetim Sistemi hakkında seminer verildi. Belediye hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayan sistem, hizmeti hızlandırırken mali olarak da tasarruf sağlayacak. Kullanılan ortak altyapının yerel yönetimlerin bilgi ve veri güvenliği ile şeffaflığı açısından da önemli olduğu ifade edildi. Uygulama kapsamında dijital imzayı öncelikli olarak Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ile Başkan Yardımcılarının kullanacağı bildirildi.