Bir Yılda Yaptıkları Ürünleri Sergilediler
Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi, “Kadın Emeği” yılsonu sergisi düzenledi. 20 farklı kategoride yapılan el emeği ürünlerin yer aldığı sergi, ilk gününde yoğun ilgi ile karşılandı. Üç gün boyunca ziyaretçilere açık olacak serginin açılış kurdelesini kadınlar kesti. Sergi süresince ürün satışının da gerçekleştirileceği bildirildi.
Serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kent estetiği, ekonomisi, kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetleri ile Çankırı’yı yaşanabilir bir şehir haline getirme yolunda en büyük destekçilerinin Çankırılı kadınlar olduğunu söyledi.
Esen, her yıl düzenlenen sergide kursiyerlerin her seferinde kendisini hayrete düşürmeyi başardığını belirterek “Sizlerdeki yetenek, incelik, azim, sabır, metanet karşısında hayranlık beslememek mümkün değil. Burada ürettiklerini kazanca dönüştüren kursiyerlerimiz de var. Kadınlarımız ürettikçe Çankırı’nın kazanacağına yürekten inanıyorum. Yerel yönetim olarak bu sürece destek vermek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.
Başkan Esen’den Kadın Emeğine Sahip Çıkan Hareket
Başkan Esen, yaptığı konuşmada Çankırı’da yaşayan kadınların emeğine sahip çıkmak, onların en büyük destekçisi olmak için gerçekleştirdikleri hamlelerden de bahsetti. Esen, kadınlara seslenerek “Sizler üretin biz satalım diye E-ticaret sitemizi açtık. İlerleyen süreçte de Kent Meydanının alt tarafında bir fuaye salonu açarak Çankırılı kadınların emeklerini gösterebileceğimiz bir alan oluşturacağız. Bunun müjdesini de şimdiden vereyim. Çankırı’da hep birlikte çok güzel işler yapacağız.” dedi.
Vali Ayaz’dan Başkan Esen’e Övgü Dolu Sözler
Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, konuşmak bir dakika bu sergiyi ortaya çıkarmak bir yıl diyerek “Öncelikle Belediye Başkanımıza, kurs hocalarımıza ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. Ben her yıl ziyaret etmeye çalışıyorum. Büyük bir emek var burada. Dün Türk Mutfağı Haftası dolayısı ile bir aradaydık. Orada da Belediyemizin gayretleri yoğun. En önemli katkısı, somut olmayan kültür miraslarımızın gelecek nesillere aktarılması. Yılda bir defa da olsa toplu olarak sunulup tanıtılması oluyor. Destekleri için Belediyemize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
İğne Oyası Hocası Mürüvvet Ulu, “Öğrencilerimin ellerine sağlık. Çok büyük emek verdiler. Mesela bohça takımları en az üç ayda yapılıyor. Öğrencilerim sipariş usulü çalışıyor. 65 yaşında bile öğrencim var. Yediden yetmişe eğitim veriyoruz.” dedi.
El ve Makina Nakış Kursu Hocası Elif Şentürk ise kursiyerler ile bütün nakış çeşitlerini yaptıklarını söyleyerek kursiyerlerin satış yolu ile aile bütçelerine katkı sağladıklarını belirtti.