Belediyenin Seyyar Tesisleri Depolarda Hazır

Belediyenin Seyyar Tesisleri Depolarda Hazır

20 Haziran 2023

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üretimini başlattığı seyyar tesisleri Lojistik ve Destek Merkezi depolarında hazır hale getirdi.

Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü atölyelerinde yapılan banyo, tuvalet ve mutfaktan oluşan seyyar tesisler, olası depremler sonrasında acil ihtiyaçları karşılamak üzere bekletiliyor. Türkiye’nin deprem gerçeğine işaret eden Başkan Esen, “6 Şubat’ta yaşadığımız büyük afetten önemli dersler çıkarttık. Acil ihtiyaçlarımızı yeniden gözden geçirmek durumunda kaldık. Afet sonrasında vatandaşımızın zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasının, sağlıklarını sekteye uğratmayacak ortamların sağlanmasının gerekliliğini gördük. Çankırı Belediyesi olarak deprem bölgesine gönderdiğimiz ekiplerimiz, yardım çalışmalarına katılırken bir taraftan da inceleme çalışmalarının sonuçlarını raporladılar. Bu sonuca göre bizler de kendi atölyelerimizde seyyar tesislerimizi ürettik. Temenni etmiyoruz ama acil bir durumda olası afet noktasında hizmet edecek şekilde depolarımızda bekletiyoruz.” dedi.

Esen, seyyar yatakhane yapımına devam ettiklerini söyledi.