Zihinsel Engelli Ayşegül'ün Avukatlık Hayali Gerçekleşti

Zihinsel Engelli Ayşegül'ün Avukatlık Hayali Gerçekleşti

3 Aralık 2015

Zihinsel engelli genç kız Ayşegül Bülbül çocukluktan beri hayali olan avukatlık mesleğini yapmak istediğini üyesi bulunduğu Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'ne bildirdi. Engelli genç kızın bu isteği üzerine Çankırı Barosu ile temasa geçen Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi yetkilileri 3 Aralık günü baroda bir etkinlik düzenledi. Baro Başkanı Avukat Erkan Köroğlu, Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk'ün de katıldığı etkinlikte Ayşegül ve diğer engellileri makamında kabul ettikten sonra, engellileri avukatlık mesleği hakkında bilgilendirip engellilere avukatlık cübbesi giydirdi. Mahkeme salonlarını da aileleri ile birlikte gezen engelliler böylesi anlamlı bir günde hayallerini sembolik de olsa gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söylediler. Aileleri de bu etkinlik nedeniyle hem Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'e hem de Baro Başkanı Erkan Köroğlu'na  teşekkür ettiler.