Zamane Ensarı SEN Ol!

Geri

Zamane Ensarı SEN Ol!

23 Aralık 2016


Çankırı Belediyesi’nin insanlık dramının yaşandığı Halep’teki kardeşleri için başlattığı yardım kampanyası tüm hızı ile devam ediyor. Suriye’nin kadim şehri Halep’te insanlığın vicdanını sorgulatan hunharca katliama karşı Çankırılılar tek yürek oluyor. Çankırı Belediyesi “Zamane Ensarı Sen Ol” sloganı ile başlattığı Halep’e yardım kampanyasında vatandaşları zamanın ensarı olmaya davet ediyor. 

Kampanya ile hayatta kalma mücadelesi veren Halep halkı için insani yardım hazırlanması amaçlanıyor. Kampanya kapsamında; konserve gıdalar, bisküviler,  bebek bezi, bebek maması, bebe bisküvisi, biberon, süt, 0–5 yaş arası kullanılmamış çocuk kıyafetleri, çocuk botu, kullanılmamış battaniye ve yorgan, iç giyim ( içlik, iç çamaşırı, çorap vs.), kadın pedi, ıslak mendil ve sabun gibi ihtiyaçlar toplanıyor. Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar, hazırladıkları ürünleri Belediye Beyaz Masa’ya teslim ediyor ve üzerine bombalar yağdıktan sonra açlığın, susuzluğun ve soğuğun pençesine düşen Halep halkına sahip çıkıyor.  

Vatandaşlar, Belediyenin başlattığı kampanyanın yanı sıra ulusal ve uluslar arası düzeyde yardımlarını devam ettiren Türk Kızılayı (HALEP Yaz 2868’e gönder), Türkiye Diyanet Vakfı (HALEP Yaz 5601’e gönder),  İHH İnsani Yardım Vakfı (CADIR Yaz 4072’e gönder) aracılığı ile SMS atarak doğrudan para yardımı da yapabiliyor.   

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Halep’te sivil halkı hedef alan saldırıların artık vahim bir tabloya dönüştüğünü belirterek “.  Yaklaşık 6 yıldır Suriye'de devam eden katliamı kınamak, onlar için sadece dualar etmek artık yeterli değil. Kardeşlerimiz için geç olmadan hep birlikte harekete geçmeli ve Halep’i yeniden diriltmeliyiz. Tüm yurtta olduğu gibi halkımız da Halep için seferber oluyor. Devam eden kampanyamıza vatandaşlarımızın ilgisi çığ gibi büyüyor. Kalbimizi ikiye böldük ve yarısına Halep’teki kardeşlerimizi koyduk. Annelerimiz, bacılarımız, yavrularımız, kardeşlerimiz ölüyor. Rabbim bize tüm mazlumlara yetişebilecek, dünyaya barış ve huzur getirebilecek kudret ve güç versin. Devletimiz bu saldırıların sona ermesi için büyük bir çaba sarf ediyor. Alemlerin Rabbi bize şah damarımızdan daha yakınsa biz de O’na iman eden kullar olarak mazlumlara ve Halep’teki kardeşlerimize o kadar yakınız. Bu çağda bu zulüm, insanlığın ayıbı. Allah, bu zamanda bize ensar olma fırsatı verdi.  Bu ortak duyguyu sahiplenen ve Halep’teki yürekler acısı insanlık dışı durumları tersine çevirmek isteyen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek Çankırı’da yaşayan herkesi ensar olmaya davet etti.