Yukarı Çarşı Şemsiye Açmaya Hazırlanıyor

Geri

Yukarı Çarşı Şemsiye Açmaya Hazırlanıyor

26 Mart 2015

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in 3. dönem projeleri arasında yer alan Şemsiye (Gökkuşağı) Sokak Projesi hakkında Yukarı Çarşı esnafı ile bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Boz, Selahattin Aykurt, Hasan Öztürk, Etüd Proje Müdürü Melike Ömür Tanlak ile proje ekibi katıldı. 

İmaret’i eski günlerindeki gibi canlandırmayı hedefleyen projeye ait ülkemizdeki ve dünyadaki örneklerini inceleyen Yukarı Çarşı esnafı, proje sunumu ve animasyonunun ardından öneriler de sundu. Alparslan Türkeş Bulvarı ve Belediye Sokak’ta yapılacak örnek uygulama sonunda  insan akışını İmaret yönüne çekerek Yukarı Çarşı’nın cazibe merkezi haline gelmesi amaçlanıyor. Bilgilendirme toplantısında projenin esnaflarla işbirliği içerisinde gerçekleştirileceği vurgulandı. Projeye sıcak bakan esnaflar, Belediye tarafından temin edilecek boyalarla bina cephesi iyileştirme (yağmur ve çatı oluklarının yapılması, dış cephenin boyanması işi) yaparak projeye katkı sağlayacak. Örnek projenin uygulanmasının ardından Şemsiye Sokak Projesi, vatandaşlardan gelecek talep üzerine koşulları uygun diğer sokaklara da uygulanabilecek.

Tel halatlar üzerine rengârenk şemsiyelerle süslenecek güzergahın birçok turist, fotoğrafçı ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapması yanında, projenin hayata geçirilmesinden sonra, bölge esnafının yıllarca vatandaşların uğrak yeri olmamasından dolayı yakındığı Yukarı Çarşı'nın hazırlanan proje ile sosyal, kültürel, turizm ve ekonomik olarak büyük hareketlilik ve değer katacağı da esnaflara anlatıldı.

Proje tanıtım toplantısına katılan esnaflar da, Yukarı Çarşı esnafı olarak sıkıntılı günler yaşadıklarını, belediyenin hazırladığı bu proje ile çarşının ticari potansiyelinin artacağını umduklarını belirtti.