Yöresel Masal Yarışması’nın Değerlendirilme Esasları Belirlendi

Yöresel Masal Yarışması’nın Değerlendirilme Esasları Belirlendi

27 Ekim 2017

Belediyenin sene başında düzenlediği yarışmaya çocuklar ve okullar yoğun ilgi gösterdi. Ninelerinden, dedelerinden ve diğer büyüklerinden dinledikleri yöresel masalları yazılı olarak getiren her öğrenci, oyuncak ile ödüllendirildi. Masalını Getir Hediyeni Götür ( Bana Bir Masal Anlat Nine, İçinde Çankırı Olsun) sloganı ile Çankırı il sınırları içerisindeki tüm merkez, ilçe ve köylerdeki okullara duyurulan yarışma için 121 masal teslim edildi. Komisyon, belirledikleri özelliklere göre 2 Kasım Perşembe günü getirilen tüm masalları değerlendirerek dereceye giren masalları seçecek.  Yöresel Masal Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek. Yarışmada 1. seçilen öğrencinin eğitim gördüğü okulun da bir eğitim projesi gerçekleştirilecek.