Yetiştirme Yurdunda 2012 Yılının Son Doğum Günü Kutlandı

Geri

Yetiştirme Yurdunda 2012 Yılının Son Doğum Günü Kutlandı

7 Ocak 2013

Çankırı Belediyesi, 100. Yıl Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklar için düzenlenen doğum günü kutlamalarından birini daha gerçekleştirdi.

Toplu doğum günü kutlamalarının Aralık ayı programı 100. Yıl Yetiştirme Yurdu’nda kalan iki çocuk için düzenlendi. Programda;  Vali Vahdettin Özcan’ın eşi Leyla Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Meclis Üyesi Rafet Alemdar,  Başkan Yardımcıları Mithat Kılıç, Mehmet Çayır, Özel Kalem Müdürü Hüseyin Boz, Kültür Müdürü Muharrem Ovacıklı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi Başkanı Zeynep Dinç, Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı ve eşi Nurten Dağlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Levent Şentürk, Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda vatandaş böylesine anlamlı bir günde doğum günü çocuklarını yalnız bırakmadı.

Selamlama konuşmasını yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç “ Söyleyecek tek bir şey var; sizleri çok seviyorum. İyi ki doğdunuz, iyi ki varsınız. Siz istediğiniz sürece her zaman yanınızda olmaktan onur ve gurur duyacağım. Allah sizlere nice ömürler versin.” diyerek çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.  Doğum günü çocuklarının, Zeynep anneleri ve protokol eşliğinde kestikleri yaş pasta,  davetlilere ikram edildi. 

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç “ Çocuklarımızın bu mutlu gününü paylaşmak üzere buraya geldiğiniz için çok teşekkür ederiz. İnanın ben, kendi doğum günümde bu kadar heyecanlanmıyorum. Bu kıvanç, bu heyecan yaptığımız hiçbir işle değişilmez. Geçen doğum gününde size ne olmak istediğinizi sormuştum. Bir daha ki doğum gününe kadar düşünün demiştim. Şimdi cevaplarınızı çok merak ediyorum.” diyerek mikrofonu çocuklara uzattı. Beklenen cevapların aksine doğum günü çocuklarından Burkan Recep Torunoğlu’ndan farklı bir cevap geldi ve “Vali olmak istiyorum.” dedi.  Bu cevap, davetlilerden büyük alkış aldı.  

Kutlamanın ilerleyen saatlerinde, yurt bahçesine doğum günü çocukları adına iki adet çam dikildi. 

Palyaço gösterileri, çeşitli oyunlar ve müziklerle eğlenen çocukların doğum günü eğlencesi tüm gece sürdü.