Yeşil Çankırı’ya Adım Adım

Geri

Yeşil Çankırı’ya Adım Adım

13 Mayıs 2015

 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve İl Orman İşletme Müdürü Raif Çopur, imzaladıkları Ağaçlandırma Protokolü kapsamında Esentepe Mahallesi-Doğantepe köyü alt yamaçları ile Süleymanlı köyüne kadar olan alanda yapılacak ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi. 

Bölgede dikilecek ağaçlar için TYÇP işçileri tarafından 3 bin çukur kazılarak dikim yapılacak yerler belirlendi. , Başkan Yardımcısı Selahattin Akyurt ve bazı birim müdürlerinin de yer aldığı incelemede, protokolün tarafları Dinç ve Çopur ağaçlandırma seferberliğinde görev alan işçilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Ağaçlandırma çalışmalarının sonunda bölgede yeşil kuşak oluşturulması ve yılsonuna kadar Çankırı’nın yüzünün yeşile bakması hedefleniyor.

Çankırı Merkezden başlamak sureti ile Ankara il sınırına kadar olan güzergâhta iki yöne çift sıra ağaç dikilmesi planlanan protokol çerçevesinde; Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bedelsiz olarak dikilecek fidanların, sulama ve her türlü teknik destek işi ile faaliyetlerde çalışacak işçilerin nakli Belediye tarafından sağlanacak.