“Yerel Kültürün Yaşatılması Yolunda Güçlü STK” Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Geri

“Yerel Kültürün Yaşatılması Yolunda Güçlü STK” Tanıtım Toplantısı Yapıldı

26 Şubat 2019

Tanıtım toplantısına,  Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Boz, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ile yaranlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan  Ahi Yaran Meclisi Gençlik Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu, yaran kültürünün sadece ilimizde değil, tüm Dünyada tanıtılması amacıyla yola çıktıklarını ifade ederek, “Yaran sadece Çankırı’da değil tüm Türkiye’de yaşatılan bir kültür. Bu kültürü yaşayarak yaşatmak için sizlerden güç birliği istiyoruz. Güçlü STK’ları oluşturmak nasip olacak. Yurt dışı ziyaretimiz olacak. Bu ziyarette edindiğimiz bilgileri STK’daki arkadaşlarımızla paylaşarak nasıl işbirliği sağlayacağımızın mücadelesini vereceğiz” dedi.

Proje Koordinatörü Yekta Şerbetçi proje faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  Şerbetçi, proje kapsamında “Yönetim ve Sivil Toplum” ile  “Proje Hazırlama ve Proje Yönetimi” konulu eğitim düzenleneceğini, bilgi ve deneyim paylaşımı için Macaristan’a çalışma ziyareti gerçekleştirileceğini, STK ve kamu yöneticilerine yönelik gösteri düzenleneceğini, 500 yaranla ilgili bilgiler içeren sonuç kitabı yayınlanarak 81 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Dernekler Müdürlüklerine gönderileceğini söyledi.

Yaren kültürünün bin yıldır devam ettiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Hüseyin Boz, “Yaren kültürümüzün Dünyaya en güzel şekilde tanıtılacağından şüphem yok. STK’ların yanında hep olacağız.” diye konuştu.

Çankırı Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli ise  tarihi ve kültürel değerimizi yurt dışında da tanıtacak olan  Ahi Yaran Meclisi Gençlik Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu'nu ve yaranları kutladı.

Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, yaran kültürünün kökünün İslam’dan geldiği vurgulayarak, “Bizim örf, adet ve kültürümüzün kilit taşı İslâm’dır. Yerel STK’ların güçlendirilmesi projesi yerelde kalmayarak tüm dünyada güzel bir noktaya taşınmalı. Bu güzelliği; el birliği, gönül birliği, fikir birliği içinde hakkı ile taşıma anlamında güç birliği içindeyiz.” dedi.

Toplantı konuşmaların ardından çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.