Yer Altı Tuz Şehri’ne 5 Milyon TL’lik Hibe

Geri

Yer Altı Tuz Şehri’ne 5 Milyon TL’lik Hibe

19 Ocak 2022

 

Hibe Desteğine İmzalar Atıldı

 

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, KUZKA Güdümlü Proje Destek Programı kapsamında üçüncü hibesini aldı. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Çankırı Belediyesi Yer Altı Tuz Şehri Projesi için 5 milyon TL destek sağlayacak.

KUZKA’nın Yer Altı Tuz Şehri Projesi’nin hayata geçirilmesi amacı ile verdiği 5 milyon TL’lik hibe desteği için imzalar atıldı. Sosyal Tesis ve Millet Kıraathanesi’nde Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç’in imzaladığı sözleşme ile Çankırı’da turizm hareketliliğinin arttırılması için tuz mağarasının değere dönüştürülmesi, ekonomiye katkı sağlaması ve şehrin turizm sektör gelirlerinin arttırılması hedefleniyor.

Çankırı Yeraltı Tuz Şehri için hedeflerinin turizm açısından önemli bir katma değer yaratmak ve tuz mağarasından turizm alanında en üst düzeyde faydalanmak olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Şehrin bileşenleri olarak hepimize farklı görevler düşüyor. Şehri markalaştırmak için yerel yönetim olarak, dünyada eşi benzeri olmayan tuz mağaramızı turizme kazandırmak istiyoruz. Ağaç güçlü olursa dalları da güçlü olur. Turizm rotamızda başlangıç olarak tuz mağaramızı seçtik. Projemizin girişi, otopark alanı, idari bina bölümünü tamamladık. Ayrıca gastronomi alanında da başvuru yaptığımız 20 yöresel ürünümüzden 7’sini tescilledik. Bunun gibi bileşenler ile birlikte Çankırı’yı marka şehir haline getirmek istiyoruz. 18 bin metrekare kapalı alana sahip tuz mağaramızı şehre ait donatılara sahip bir Yer Altı Tuz Şehri’ne dönüştürüyoruz. Geleceğimizi inşa ederken şu andaki girişimlerimizin meyvesini belki de yirmi yıl sonra ekonomimize ve istihdama kattığı katkılarda göreceğiz. Bu çalışmaya destek verdikleri için KUZKA yöneticilerine teşekkür ediyorum.” dedi.