Yer Altı Tuz Şehri Girişine Estetik Dokunuşlar

Yer Altı Tuz Şehri Girişine Estetik Dokunuşlar

4 Ağustos 2020

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in turizm lokomotifi olarak gördüğü Tuz Mağarası’nda, turizme kazandırmak için çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisi, akademisyenler ve turizm temsilcileri ile Yer Altı Tuz Şehri Odak Toplantısı’nı gerçekleştirerek istişare çalışmalarını yürüten Belediye, Hititler döneminden kalan ve yerin 150 metre altındaki 5 bin yıllık Tuz Mağarası’nı turizm bölgesi haline getirme yolunda adım adım ilerliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında; otopark ve idari binanın düzenlemelerinin yapıldığı giriş kısmını mağaranın estetiğine uygun hale getirdi. Otopark bölümünde araç alanlarını daha belirgin hale getirmek amacı ile kaya bahçeleri düzenlendi. Tuz Mağarası çevresindeki toprak yapısında kaya tuzu yoğunluğunun fazla olmasından dolayı büyük saksılarda bitkiler yerleştirildi. Çevre düzenlemesinde bölgenin toprak yapısına uygun, susuzluğa dayanıklı 2 bin adet ardıç, 10 bin adet sedum, 300 adet berberis, 200 adet gaura, 100 adet lavanta, 40 adet leylandi bitkisi dikildi. Tuz Mağarası’nın bayramın ikinci günüden itibaren ziyaretçilere açık olacağı da bildirildi.