Yeni Otobüs ve Minibüsler Hizmete Başladı

Geri

Yeni Otobüs ve Minibüsler Hizmete Başladı

2 Haziran 2015

Başkan Dinç'ten Müjde: "Otobüslerimiz Engelli ve Yaşlılara Uygun"

Çankırı Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan şehir içi toplu taşıma ihalesini kazanan firma tarafından Çankırı'ya getirilen yeni otobüs ve minibüsler 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü itibariyle hizmet vermeye başladı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yeni otobüs ve minibüslerle yapılacak şehir içi ulaşımda ilk hafta tüm halkımıza ikinci hafta ise üniversite öğrencilerine Uluyazı Kampusu’na ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi. Başkan Dinç, şehir içi ulaşımda hizmet verecek otobüs ve minibüslerin şartname gereği sıfır kilometre yeni araçlar olduğunun altını çizerek "Şehir içi toplu taşıma ihalesinde halkımıza daha iyi hizmet verebilmek adına çok titiz davrandık ve hem belediyemiz lehine hem de vatandaşlarımızın konforlu ulaşım yapabilmelerini sağlayacak noktaya geldik. Erguvan rengine boyattığımız yeni otobüs ve minibüslerimiz şu an hizmete başladı. Hizmetin en iyisine layık olan hemşerilerime yeni otobüs ve minibüslerle hayırlı yolculuklar yapmalarını diliyorum." diye konuştu.

Ayaktaki yolcular dâhil 69 kişilik 4 otobüs, 55 kişilik 8 otobüs ve 20 kişilik 10 adet minibüsle gerçekleşecek şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde hizmet kalitesinin de geçmiş yıllara oranla daha kaliteli olması hedefleniyor.

Engelli Ve Yaşlılara Uygun Halk Otobüsleri Çankırı'da

Şehir içi toplu taşıma ihalesini alan şirket tarafından otobüs imalat firmasına özel tasarımlarla yaptırılan otobüs ve minibüsler, Türkiye'de toplu taşıma sisteminde engelli ve yaşlılara uygun sistemle yapılan halk otobüsü uygulaması özelliği taşıyor.  Engelli vatandaşların yanı sıra yaşlılarımız da merdivensiz düz sistem halk otobüsü ve minibüslerine zorlanmadan rahat bir şekilde binebilecekler. Tekerlekli sandalye ile halk otobüsüne binmek isteyen engelli vatandaşlarımız da özel aparatları bulunan bu otobüsleri rahatlıkla kullanabilecek.

Şehir içi toplu ulaşımı kullanan vatandaşların eski firmanın kart dolum merkezlerinden bugünden itibaren kart dolumu yapmamaları istendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk, vatandaşları önceki firmaya ait kart dolum merkezlerinden kart dolumu yapılmaması konusunda uyardı. Eski firmanın hizmet süresinin dolduğunu hatırlatan Başkan Yardımcısı Öztürk, üniversite öğrencileri ve vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için şehir içi ulaşım kartlarına dolum yaptırmamalarını istedi. Öztürk, şehir içi toplu taşıma ihalesini alan firmanın kart dolum sistemini en kısa sürede kurarak hizmete sunacağını da belirtti.