“Yeni Bir Şehir Kurulamaz Mı ?”

Geri

“Yeni Bir Şehir Kurulamaz Mı ?”

13 Mayıs 2011

 

Belediyemiz İsmet İnönü ve Güneş İlköğretim Okulu öğrencileri, belirli aralıklarla gelerek, Başkan Dinç’le, Belediye Başkanımızın görevleri ve Belediyemiz çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Okullarında bu hafta “Yerel Yönetimler” hakkındaki konuları işleyen öğrenciler, Belediye Başkanımıza,  Belediye Başkanımızın görevleri ve belediyemiz çalışmaları hakkında v.b sorular sorarak, bilgi aldılar.

Sorular arasında en dikkat çekici ve düşündürücü soru ise, İsmet İnönü İlköğretim Okulu öğrencilerinden Recep Cihan Yeniköse’den geldi. Yeniköse “Sayın başkanım, eski Çankırı dediğimiz alanın “Kentsel Dönüşüm” projesi kapsamına alınarak,TOKİ tarafından  Tarihi ve Kültürel değerlerimize dokunmamak şartıyla yeni bir şehir kurulamaz mı? Çünkü orda Allah korusun bir yangın çıkması durumunda oluşacak felaketin hayalini bile kuramıyorum. Bu konuda bir çalışmanız var mı?” diyerek yaşından büyük bir soru sordu.

Böyle bir soruyla karşılaşan Belediye Başkanımız İrfan Dinç “Ah Recep.. ah.. Keşke senden yaşça büyük olanlarda senin gibi düşünseler. Biz senin dediğin bu projeye 3 yıl önce başlayacaktık. Fakat siyasi emelleri ve çıkarları için insanların kafasını karıştırdılar. Engellediler. Bazı insanlar senin bu yaşta yakaladığın vizyona hangi yaşa gelirlerse gelsinler, ulaşamıyorlar. Dediğin bu projenin ilk ayağını bu yaz başlatıyoruz, inşallah, gerisi de gelecektir”dedi.

Belediye Başkanımız İrfan Dinç, diğer öğrencilerin sorduğu soruları da tek, tek cevaplayarak bilgilendirdi. Öğrenciler aldıkları bilgiler için Başkanımız Dinç’e teşekkür ettiler. Belediye Başkanımız İrfan Dinç’te öğrencilerin ziyaretlerinden dolayı, kendilerine teşekkür etti, çok çalışmalarını istedi. Öğrenciler, Belediye Başkanımız İrfan Dinç’le birlikte fotoğraf çekindikten sonra, Belediyemizden ayrıldılar.