Yemek Kültürü Beş Bin Yıllık Tuz Mağarasına Taşındı

Geri

Yemek Kültürü Beş Bin Yıllık Tuz Mağarasına Taşındı

19 Ağustos 2023

 

Yerin 150 m Altında Tuzla Kaplı Yemekler İkram Edildi

 

Çankırı’nın beş bin yıllık mirası Yer Altı Tuz Şehri, 2. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali’nin ev sahibi mekânlarından oldu. Kaya tuzu ile kaplı mağarada yerin 150 m altında Çankırı’nın tescilli yemekleri ikram edildi. Çankırı’yı turizmin cazibe merkezlerinden birisi yapmak için uğraşan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, şehrin tanıtım startını bu yıl da TUZFEST’in çıkış noktası olan Yer Altı Tuz Şehri’nden verdi.

 

Çankırı, TUZFEST’23’ün ilk gününde yerli ve yabancı misafirlerin akınına uğradı. Başkan Esen, protokol misafirlerini Yer Altı Tuz Şehri’ne dönüştürdüğü Tuz Mağarası’nda ağırladı. Tuzdan şehri gezen konuklar, mağaranın galerilerinde sergilenen tuzdan yapılmış heykeller ile sanat eserlerini gezdi. Tuz Mağarasının farklı atmosferini yerinde görme fırsatı yakalayan katılımcılara kaya tuzunda pişirilmiş yöresel yemekler ikram edildi. Görsel şölene dönen yöresel yemek ikramı, Çankırı tanıtımında konuklardan tam puan aldı.