Yaz Kursları Sokağa Taştı

Geri

Yaz Kursları Sokağa Taştı

14 Ağustos 2012

4. döneminde, yine talepler doğrultusunda açılan ve 15 farklı alanda eğitim verilen yaz kurslarının eğitimcileri ve öğrencileri, dersliklerini bir günlüğüne açık alana taşıyarak derslerini Karatekin Parkı’nda gerçekleştirdiler.

Çivitçioğlu Medresesi, Tarihi Çamaşırhane, Hanımlar Lokali, ÇABEM, Belediye Gençlik Merkezi gibi yerlerde işlenen dersler, dört duvar arasından çıkarak Çankırılıların meraklı bakışları arasında Karatekin Parkı’nda devam etti. Açık alanda verilen derslerden eğitimciler ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da ziyadesiyle memnun kaldı.

Alana gelerek kursları tek tek gezen Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, eğitmenleri ve öğrencileri tebrik etti. Piyano dersine katılan Başkan Dinç, öğrencilerin etüt çalışmalarını dinledikten sonra öğrenmenin yaşı yoktur diyerek piyanonun başına geçti. “Neşeli ol ki genç kalasın” adlı şarkıyı başarıyla çalan Başkan Dinç, izleyenlerden büyük alkış aldı. Daha sonra Ney kursuna katılan Dinç, seslendirilen ilahiye eşlik etti. Ayrıca; belediyenin Güzel Sanatlar Liseleri’ne hazırlık resim kursuna katılan öğrencilerden Bahar Yeşil de Selahattin İnal Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi resim bölümü yetenek sınavlarını aldığı 75 puanla birincilikle kazandı. Başkan Dinç, bu başarısından dolayı Bahar Yeşil’i tebrik etti.

Karatekin Parkı, farklı derslerle renkli görüntülere sahne oldu. Kimi şövaleler üzerinde resim çizdi, kimi piyano, gitar, bağlama, keman eğitimi aldı, kimi sportif faaliyetlerde bulundu, kimi İngilizce, diksiyon, takı tasarımı eğitimi alırken, kimi öğrenciler de tüm branşları kucaklarcasına fotoğraf makineleriyle çektikleri görüntülerle anı ölümsüzleştirdi.