Yavuz Donat'tan Belediye Başkanı Dinç'e Övgü

Geri

Yavuz Donat'tan Belediye Başkanı Dinç'e Övgü

5 Ekim 2011

 

 

Ünlü gazeteci, köşe yazarı Yavuz Donat gündeme ilişkin araştırma ve röportajlarda bulunmak üzere geldiği Çankırı’da Vali Vahdettin Özcan ve Belediye Başkanımız İrfan Dinç’i de ziyaret etti.

İlk olarak Vali Vahdettin Özcan’ın makamına geçen Yavuz Donat, Çankırı’da kısa bir süre önce göreve başlayan Vali Özcan’a hayırlı uğurlu olsun dileğinde bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette Çankırı’ya yapılan hizmetler ve İl’in sorunları görüşüldü.

Daha sonra Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’ne geçen Yavuz Donat’a burada Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından yöresel takım yemeği ikram edildi. Merkezin arşiv kütüphanesinde de Çankırı’nın tarihi ve kültürel geçmişini ortaya çıkarmak için bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında Başkan Dinç tarafından Yavuz Donat’a bilgi verildi.

Çivitçioğlu Medresesi’nin otantik atmosferinde ebru atan ve Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’ne geçerek Belediyemizin yapmış olduğu kültürel çalışmaları yerinde inceleyen Yavuz Donat, yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi.

Çankırı Yaran Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği yöneticileri ve eski başağaların da hazır bulunduğu ortamda Çankırı gezisi ile ilgili bir değerlendirme yapan Gazeteci Yazar Yavuz Donat Çankırı’ya ilk kez Nurettin Ok’la birlikte geldiğini belirterek “Çankırı’da o günden bugüne özellikle de son yıllarda büyük bir değişim görüyorum. Bu çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı İrfan Dinç’i tebrik ediyorum. Çankırı’da takdire şayan çalışmalar yapılmış. Muazzam bir değişim var. Sürekli halkın içinde olan bir başkan olduğunu gözlemledim. Özellikle de kentin tarihi ve kültürünü öne çıkaran çalışmalarından dolayı kendisini kutluyorum” diye konuştu.