Yavru Köpeğe Çankırı Belediyesi Sahip Çıktı

Yavru Köpeğe Çankırı Belediyesi Sahip Çıktı

21 Eylül 2017

Çankırı’da yaralı olan yavru bir köpeğe yardım etmek isteyen duyarlı vatandaşlar, Belediyenin Alo 153 nolu hattını arayarak yardım istedi. Vatandaşlardan gelen çağrı üzerine hızlıca harekete geçen ekipler, yavru köpeği Belediyenin Sokak Hayvanları Merkezine getirerek veteriner hekime teslim etti. Yapılan genel muayenede sol patide travmaya bağlı yangı ve ileri derecede pire enfestasyonu tespit edildi. Gerekli tedaviler uygulanan yavru köpek, tedavisinin ardından koruma altına alındı. Kendisine güvenli ve sıcak bir yuva sağlayacak sahiplerini bekleyen minik köpeğin bakımı Sokak Hayvanları Merkezinde devam edecek.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, her canlının kendileri için önemli olduğunu belirterek “Duyarlı vatandaşlarımızın haber vermesi üzerine ekiplerimizce getirilen yavru köpeğimize Belediye Veteriner Hekimimiz gözetiminde gerekli tedavileri gerçekleştirdik. Bir canlıyı daha sağlığına kavuşturduğumuz ve yaşam kalitesini yükselttiğimiz için memnunuz. Çankırı Belediyesi olarak yaralı ve bakıma muhtaç hayvanların tedavi ve bakımlarını yaparak onlara sıcak bir yuva sağlayacak vatandaşlar çıkana kadar Sokak Hayvanları Merkezimizde bakımlarına devam ediyoruz.”dedi.