Yaran Poşulu Bayraklı Korosu Çankırılılardan Tam Not Aldı

Yaran Poşulu Bayraklı Korosu Çankırılılardan Tam Not Aldı

19 Nisan 2018

Sosyal belediyecilik anlayışı ile kültürel ve sanatsal faaliyetleri ön plana çıkaran Belediye Başkanı İrfan Dinç, İzmir’in sevilen korolarından Bayraklı Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Korosu’nu hemşerileri ile buluşturdu. İzmir Çankırılılar Derneği (İZÇANDER) iş birliği ile düzenlenen konserde Şef Ayhan Eskikalcı yönetimindeki koro, Çankırılılara güzel bir akşam yaşattı. Boyunlarında yaran poşuları ile sahne alan koro, perdeyi Eldivan’ın Kirazı ile açtı. “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısı ile programı bitiren ekip, Çankırılılardan büyük alkış aldı.

İzmir Çankırılılar Derneği (İZÇANDER) Başkanı Bekir Yurt, yaptığı kısa konuşmada “25 yıldır gurbette yaşayan bir kardeşiniz olarak, Çankırı’ya olan hasretimizi gurbette her nefeste hissediyoruz. Bugünkü programın bir başka önemi ise bizimle birlikte Çankırılı olmayan 100 misafirimizin de şehrimize gelmesi. Gönüllerimize hitap eden programların Çankırı’nın tanınması açısından önemli olduğu düşünüyorum. Güzel çalışmalara her zaman canı gönülden destek veren Belediye Başkanımız İrfan Dinç’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Program sonunda protokol üyeleri tarafından koro ekibine çiçek takdim edildi.