Yağmur Suyu Hattı Döşeme Çalışmalarında Sona Gelindi

Geri

Yağmur Suyu Hattı Döşeme Çalışmalarında Sona Gelindi

21 Eylül 2017

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in Çankırılıları ilk bisiklet yolu ile buluşturmaya hazırlandığı Bisiklet-Yürüyüş ve Araç Yolu Projesi kapsamında bölgeye 700 mm çaplı koruge borular kullanılarak 150 metre yağmursuyu hattı döşeyen ekipler, 400 mm çaplı koruge borularla 500 m yağmur suyu hattını da döşeyerek çalışmaları tamamlayacak. 

Bölgede gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde; özellikle tepelerden gelen yağmur sularının tahliye edilmesinde kolaylık sağlanarak olası su baskınlarının önüne geçilecek. Yağmur suyu hattı çalışmalarının sonunda su birikintilerinden kaynaklı yol tahribatları da önlenmiş olacak.


Altyapının Ardından Üstyapı Çalışmalarına Geçilecek 

Bölgede gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının ardından Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler,  Aksu Mahallesi Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulundan Belediye asfalt şantiyesine kadar 3600 m boyunda 17 m eninde uzanan Bisiklet, Yürüyüş ve Araç Yolu Projesi’nin çalışmalarına devam edecek. Yapılan yatırım ve hizmetler ile Çankırı’nın yaşam standartlarının her geçen gün daha da yükseldiğini belirten Başkan İrfan Dinç, Çankırı’ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığının standartlarına uygun ilk bisiklet yolunu kazandıracakları için mutlu olduklarını ifade etti.