Vali Köse, “Belediye Başkanımızda Vatan Sevgisi Var”

Geri

Vali Köse, “Belediye Başkanımızda Vatan Sevgisi Var”

30 Eylül 2016

Vali Mesut Köse, Belediyenin 2. katında bulunan Çankırı Muharip Gaziler Derneği’ne yaptığı ziyarette “Belediye Başkanımız İrfan Bey, görüyorum ki; sizlerin her zaman yanında, sizlere nezaket gösteriyor, sizleri çok seviyor. Kendisinde bir vatan sevgisi, ateşi her zaman var sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.  

Vali Köse’yi bilgilendiren Çankırı Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik,  Çankırı’da derneklerine üye  7 Kore, 93 Kıbrıs gazisi olduğunu,  Kore’ye 269, Kıbrıs’a da 430 gaziyi gezmeye götürdüklerini söyledi. Çelik, “ Başkanımız her zaman yanımızda. Sağ olsun, savaştığımız toprakları yeniden görmemiz için elinden geleni yaptı, müthiş bir vefa göstererek bizleri 39 yıl sonra Kıbrıs’ta savaştığımız toprakları görmemizi, birlikte savaşarak şehit düşen arkadaşlarımızı kabirlerinde ziyaret etmemizi sağladı. Şehitler nurlanır, gaziler onurlanır. İşte, bizi böyle hatırlasınlar istiyoruz.” diye konuştu.

Devletin gönlünde bütün şehitler ve gazilerin kıymetli olduğunu vurgulayan Vali Köse; “Şehitlerimizin ve gazilerimizin yaptığı fedakârlıklar, devletimizin hiçbir kademesi tarafından görmezden gelinmez. Ayrıca, hiç bir siyasi mücadeleye de tartışma konusu olmaz. Devletimiz gazilerimize ve şehit ailelerimize son yıllarda daha da fazla imkân sağlıyor. Devlet olarak her zaman şehitlerimize ve gazilerimize duacıyız, yakınlarının yanındayız. Allah, bundan sonra yeni şehitler ve yeni gaziler göstermesin. Hain ve bölücü unsurların bir an önce ülkemizden ayıklanmasını temenni ediyoruz.” dedi. 

15 Temmuz’da büyük bir sınav verildiğini belirten Köse, “Belediyemiz, gazilerimiz ve vatandaşlarımız hep birlikte sonu ne olacağı belli olmayan bir şekilde meydanlara çıktı. Hemşehrilerimiz, her türlü riski göze aldı. Hayatını kaybetmeyi göze almak sıradan bir şey değil. Bu ancak, vatan ve toprak sevgisi ile tanımlanabilir. Biz, bu sayede mayamızı test etmiş olduk. Türk milletinin kanında ve genetiğinde olan vatan sevgisini bir kez daha test etmiş olduk. Bu durum, böylesi bir şer hareketin bizim için hayırlı sonucudur.” diyerek vatanını savunan herkese teşekkür etti.